Gazi Atatürk’ü Rahmet ve Minnetle Yad Ediyorum

Gazi Atatürk’ü Rahmet ve Minnetle Yad Ediyorum

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Şevik yaptığı yazılı açıklamada ölümünün 84. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve hasretle yad ettiklerini bildirdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa  Şevik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. vefat yıldönümü münasebetiyle yayınladığı anma mesajında, Atatürk'ün tutsak ve bağımlı yaşamaya tamamen karşı, işgal ve ihanetin amansız düşmanı olduğunu vurguladı.

Başkan Şevik mesajında onun, gücünü milletten aldığını, heyecanını tarih ve ecdadın hatıralarında bulduğunu, sabır ve tahammülünü muzaffer Türklüğün ruhundan çıkarmış bir liderlik vasfıyla hem milleti hem de mazlum milletlerin kalbinde taht kurduğunu belirterek şöyle devam etti:

“O, bir milletin yüksek hedeflere ikna edilmesiyle nelerin, hangi kıvam ve derecede başarılacağını göstermiştir ve o, meşruiyet içinde kalarak, herhangi bir baskı ve zulme sapmadan, milli haslet ve haysiyetle Türk milletinin doğruluşuna kılavuzluk yapmıştır. Bu şekilde çökmüş ve çürümüş bir İmparatorluğun temellerinden güçlü, kendine güvenen, milletiyle aynı istikamete odaklanmış bir Cumhuriyet yönetimi ortaya çıkarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal’in on yıllar öncesinden bizzat öngördüğü şekliyle, 'Şahsi menfaatlerini düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle' her zaman karşılaşılması mümkündür. Buna karşı hazırlıklı olmak, milli birlik ve beraberliği güçlendirmek hepimizin ve herkesin en temel milli görev ve boyun borcu olmalıdır.

Bu nedenle 10 Kasım, bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır. Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.