Gazi'de PKK Cirit atarken... Ülkücülere Terörist Muamelesi

Gazi'de PKK Cirit atarken... Ülkücülere Terörist Muamelesi

Gazi'de PKK Cirit atarken... Ülkücülere Terörist Muamelesi

A+A-

PKK başta olmak üzere terör örgütü mensuplarının kol gezdiği üniversitelerde bu örgütlere yönelik tedbirlerin tartışıldığı bir dönemde Ankara’da Ülkücü öğrencileri hedef alan büyük bir Skandal ortaya çıktı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan imzasıyla bu üniversiteye bağlı fakültelere dağıtılan yazıda, ülkücü öğrencilerle ilgili Fakülte/Enstitü/Yüksekokullarda gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik talimat dikkat çekti.

G.Ü Rektörü Prof. Dr Uslan’ın üniversiteye bağlı Fakülte Dekanlıklarına gönderdiği yazıda, Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün 6 Haziran 2017 tarih ve 28642 sayılı yazısına atıf yapılarak, “Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden alınan ilgili yazıda, ‘Gazi Üniversitesi’nde Ülkücü öğrenci gruplarının bulunduğunu, her bölümün fakülte başkanı olduğu, ve bu kişilere üniversitede oda tahsis edildiği, üniversite içinde çetelerin oluştuğu ve bu çetelerin okul içerisinde balta, döner bıçağı ve falçata ile gezdiğine’ dair iddialar bildirilmiştir.Bilgilerinizi ve konuya ilişkin Fakülte/Enstitü/Yüksekokulunuzda gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Ülkücü öğrencilere yönelik “tedbir alınması” talimatı içeren yazının, Gazi Üniversitesine bağlı Fakültelere dağıtımının yanında “İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, Genel Sekreterlik ve Hukuk Müşavirliğine bilgi olarak gönderildiği” ortaya çıktı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan imzasıyla Fakültelere dağıtımı yapılan “talimat” yazısının dayanağı olan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 6 Haziran 2017 tarih ve 28642 sayılı yazısı, Ankara Emniyetinin Ülkücü Öğrencilere yönelik SKANDAL tutumunu da ortaya çıkarmış oldu.

ÖĞRENCİ KONSEY BAŞKANI’NDAN SAVUNMA İSTENMİŞ

Üniversitede, bu skandalın ilk yansıması da Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Engin Furkan Şatır’ı hedef aldı.

Şatır’a Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı olduğu için tahsis edilen odanın, Ülkücü öğrencilere yönelik skandal yazı sonrası Fakülte sekreteri tarafından geri alındığı, Şatır’ın bu uygulamayı CİMER’e şikayet etmesi üzerine de bu başvuru hakkını kullandığı için 15 Şubat 2018 tarihinde SAVUNMASININ istendiği ortaya çıktı. Şatır’ın CİMER’e yazdığı yazıda, Fakülte Sekreteri Kadir Yılmaz’ın kendisiyle yaptığı görüşmede, “size müsamaha gösterirsem PKK’lı öğrencilere de müsamaha göstermem gerekir” ifadelerini kullandığı görüldü.

AvazTürk

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.