Gaziler Günü'nde Heyecanlı Etkinlik

Gaziler Günü'nde Heyecanlı Etkinlik

Denizli ilinde Gaziler Günü için organize edilen etkinlikte şehit ve gazi yakınları, Pamukkale’de yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayışı yapıp ilk defa uçtu.

A+A-

Türk Hava Kurumu (THK) Temsilciliği, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, şehit ve gazi derneklerinin ortak organizasyonu ile Pamukkale ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış etkinliği organize edildi. Şehit ve gazi yakınları, minibüsler ile Dinamit Tepesi'ne getirildi. Kısa eğitimden sonra uzman 20 yamaç paraşütü pilotu, gazi ve şehit yakını 60 kişiyi, tandem atlayış ile uçurdu. Ortalama 20 dakika Pamukkale semalarında süzülerek şehri havadan görme olanağı bulan şehit ve gazi yakınları, değişik bir gün geçirdiler. Organizasyona bilhassa çocuklar büyük ilgi gösterdi. Şehit ve gazilerin çocukları, hiç korkmadan yamaç paraşütü ile uçarken; koşamayan gaziler ve yaşlılar için hafif uçuş aracı olan gyrokopter uçuşu organize edildi. Gaziler ve yaşlılar, helikoptere benzeyen gyrokopter ile Pamukkale semalarında tur attılar.

70 Yaşında Uçtu

Şehit babası 70 yaşındaki Bekir Öz, yaşıtlarına aldırış etmeksizin pilot Ramazan Bilgin’le beraber tandem yapıp yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini yaşadı. Bekir Öz, uçuşları yerden izlerken korktuğunu ama uçmaktan büyük keyif aldığını ifade ederek, çok heyecan ve rahat olduğunu, ilk defa uçtuğunu, harika bir duygu olduğunu, kendilerine bu imkanı veren pilotlara teşekkür ettiklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.