Gazi’nin restorasyon İhalesi İptal Edildi

Gazi’nin restorasyon İhalesi İptal Edildi

​​​​​​​Atatürk’ün 4 Şubat 1931 yılında Denizli’ye gelişi münasebetiyle eğitime açılan Gazi İlk Mektebi restorasyona muhtaç.

A+A-

Denizli’nin göz bebeği ilk okullarından birisi olan 89 senelik Gazi İlk Mektebinin restorasyon ihalesi iptal edildi.2018 Eylül ayında 60 bin TL’ye yapılan ihale ‘’Bu paraya bu restorasyon yapmaya yetmez’’ diye ihaleye giren firma ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüce karşılıklı fesih edildi.

1-005.jpg

ATATÜRK’ÜN HATIRASINI YAŞATALIM

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Anıtlar kurulundan alınan özel izin ile restore edilmesi gündeme alınmış ama daha sonra iptal edilmiş. İhalesi iptal edilen ve restorasyonu durdurulan Gazi İlkokulunun restore edilmesi ve ihaleye çıkması ise bilinmiyor. Okulun çatılarında çürüyen ahşaplar dökülmeye yüz tutmuş. Duvarlarındaki görüntüler dikkat çekiyor.

2-003.jpg

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu tarihi esere bir an önce restore ettirmesini dile getiren vatandaşlar ‘’ Denizli’de Atamızın adını taşıyan bu ilim irfan yuvasının bir an önce tadilatının yapılması gerekir. Bu görüntüler ne Atamıza ne de Denizli’ye yakışıyor’’  diye dile getiriyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.