Geçmişle Gelecek Sarayköy’de Buluştu

Geçmişle Gelecek Sarayköy’de Buluştu

Sarayköy Belediyesi ilçeler arasında bir ilki yaptı ve geçmişle günümüzü bir araya getirmiş olan açık hava sinemasını organize etti.

A+A-

Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi hizmete sunulduğu günden beri dikkatleri üstüne çekmeyi sürdürüyor. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın pek çok sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı Kültür Merkezi’nin proje halinde iken ilçe halkına tanıttığı esnada, “yazlık sinema da gelecek” sözü de gerçekleşti.

Şehit Hüseyin Kuş Parkı’yla bütünleşmiş olan Kültür Merkezi’nin yan duvarındaki led ekranın yapımı bitti ve yazlık sinema çalışmalarına başlandı. Tıpkı eski dönemlerde olduğu gibi kağıttan yapılan külahlara çekirdekler konuldu ve yanında da gazoz ikramı yapıldı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve katılımcılar “Yazlık Sinema Günleri” etkinliğinde Hababam Sınıfı’nı izlediler.

TÜM DENİZLİ HALKINA DAVET

Bundan sonra her hafta Çarşamba ve Cuma günleri “Yazlık Sinema Günleri” etkinliğinin süreceğini dile getiren Başkan Özbaş, tüm Denizli halkının nostalji havası yaşatıyor olan açık hava sinemasına davetli olduğunu söyledi.

Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin mühim bir görev üstlendiğini söyleyen Başkan Özbaş, Kültür Merkezinin sineması ile tiyatro salonları ile nikah salonu ile kafeteryasıyla, İlçe Halk Eğitim Merkeziyle beraber açtıkları kurslarla, pek çok kültürel ve sanatsal faaliyetleri gerçekleştirdikleri bir yer olduğunu, Kültür Merkezinin projesini meydana getirirken eski günlerde olduğu gibi ‘yazlık sinemada yapalım’ dediklerini ve led ekranı da tanıttıklarını, Sarayköy halkına sözleri olan açık hava sinemasını bugün itibari ile Yeşil Çam’ın en önemli eserlerinden Hababam Sınıfı ile başlattıklarını, bu etkinliğini kendisini de çok heyecanlandırdığını ve yeni neslin yazlık sinema duygusunu tekrar yaşamasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

BAŞKAN AMCA MAKİNİST OLDU

Etkinliğin ardından küçük bir çocuğun ricası üstüne Başkan Özbaş, park içindeki oyuncak trenin makinisti oldu, arkasına oturan çocukları park içinde gezdirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.