Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası

Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şubesince "Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan Davası" konulu online konferans yapıldı.

A+A-

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doğu Türkistanlı İslam Alimi, Arapça ve İslami İlimler Hocası Abdülehad Hafız Doğu Türkistan'ın Coğrafi ve tarihi konumunu, İslam'a yönelik hizmetlerini, Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik zulümlerini katılımcılara anlattı.

Abdülehad Hafız konuşmasında şunlara yer verdi;

“ Zulüm altında kalan dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlarla ilgilenmenizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Allahü teala Doğu Türkistan başta olmak üzere bütün dünyada zulüm gören Müslümanları zulümden kurtarsın. “Çin, Uygur Türklerine karşı imha ve asimile politikası uyguluyor. 2017'den beri Doğu Türkistanda iletişim tamamen kesik. Doğu Türkistanlı Müslümanlardan dışarı çıkanlardan, akrabalarından hiçbir haber alınamıyor. Çin, kendisini Dünyaya Eğitim Merkezi diye yalandan onu sunuyor. Aslında milyonlarca insanı oraya toplayıp hergün Allah'ı inkar ettiriyor, Peygamberi inkar ettiriyor, Dinini inkar ettiriyor. Bunu Türk ve Müslüman olmasından dolayı yapıyor. İbadet etmeyi, oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklıyor. Doğu Türkistan’da adeta katliam gerçekleştiriliyor. Ve bu bölgeyle de iletişim kurulamadığı için katliamlarda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinemiyor. Çin zulmüne dünya sessiz kalıyor. Çin'in bu zulümlerine karşı İslam coğrafyası, Türk dünyası bu vahşeti kınamalı, buna karşı dünya ülkeleri tedbir almalıdır. Bizim ecdadımız, çine gözdağı ve korku saldığı dönemlerde çin kavmi korkularından dolayı Çin Settini inşaa ettiğini hepimiz biliyoruz. Bizler tüm dünya müslümanlarına bu zulümlere tepki göstermeye ve Allah yolunda birleşmeye çağırıyoruz! Allah hepimize yardım etsin. Şuanda bize sahip çıkan tek Türkiye var. Allah Türkiyemizi her türlü şerlerden korusun.”

Mücadele etmeye ve birleşmeye çağırıyoruz

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş ise Program ile ilgili konuşmasında şunları aktardı;

”Bizler hz.İbrahimin ateşe atıldığı zamandaki gibi, karınca misali zalime karşı mazlumdan yana taraf olmaya. Bir damla da olsa bu zulmü engellemeye, mücadele etmeye ve birleşmeye çağırıyoruz.”

Cenab-ı Allah bizlere ayeti kerimede;

“Bir zulüm ve saldırıya uğradıklarında, hep birlikte karşı koyarlar” buyuruyor.(Şura 39)

Dünyanın neresinde olursa olsun, müslümana düşen yapılan zulümlere seyirci kalmamak ve karşı durmaktır. ”Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından Onu herkese duyurun!” sözünü kendimize düstur edindik. Bu duygu ve düşüncelerle bu tip Programlarımız her zaman devam edecektir.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şubesince "Geçmişten günümüze Doğu Türkistan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.