GEKA'dan 2.2 Milyonluk Kaynak

GEKA'dan 2.2 Milyonluk Kaynak

Denizli, Muğla ve Aydın'ın bölgesel gelişimine katkı sağlamak için kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı, geçen yıl 30 araştırma, planlama ve fizibilite çalışmasına 2.2 milyon lira destek sağladı.

A+A-

Güney Ege Bölgesi'nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya hız kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak araştırma, planlama, fizibilite projelerinin desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında 2011 yılından bu yana 70 projeye kaynak aktaran GEKA, geçen yıl 30 projeyi destekleyerek 2.2 milyon lira kaynak sağladı. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Türkiye'deki 26 kalkınma ajansı içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'nı en etkin kullanan ajanslardan biri olduğunu söyledi.

 

Alata, 2011 yılında 11 projeye yaklaşık 510 bin lira, 2013 yılında 29 projeye 1,9 milyon TL kaynak aktardıklarını, geçen yıl ise destek bütçesinin iki kez artırılarak 2.2 milyon liraya çıkarıldığını belirtti. Bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarının ve önemli uygulamaların doğru ve zamanında yapılmasına katkı sağlayan programın, Güney Ege'nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda bilimsel veriler ışığında mevcut durumun ortaya koyduğunu söyleyen Alata, "Desteklenen projelerlele ortaya konan raporlar gerek özel sektör yatırımları gerekse kamunun yapacağı yatırımlar ile diğer uygulamalar için çok iyi bir altlık niteliğindedir" dedi.

 

GEKA Genel Sekreteri Alata, geçen yıl zeytin yetiştiriciliği, enerji verimliliği, kadınların girişimcilik potansiyelinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynakları, kültür envanteri çıkartılması, termal sağlık turizminde şehirlerin markalaşması, turizmde tanıtım ve pazarlama projeleri, mesleki eğitim, kentsel dönüşüm, bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılması, eko turizm faaliyetleri, ihracat hacminin araştırılması ile engelli vatandaşlara yönelik projelerin ön plana çıktığını söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.