GEKA'dan Eğitime Tam Destek

GEKA'dan Eğitime Tam Destek

Denizli, Aydın ve Muğla'nın bölgesel gelişimine sağlamak için yeni yapılacak projelerle sayının 6 bin 475 kişiye ulaşacağını kaydetti.

A+A-

Denizli, Aydın ve Muğla'nın bölgesel gelişimine sağlamak için çalışmalar yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Genel Sekreteri Süleyman Alata, teknik destek kapsamında bugüne kadar 5 bin 223 kişiye eğitim verildiğini, yeni yapılacak projelerle sayının 6 bin 475 kişiye ulaşacağını kaydetti.

 

Kısa adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, 2013 yılından bu yana yürüttükleri Teknik Destek Programı kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla'da bir çok kurum çalışanına eğitim desteği verdiklerini, programdan şimdiye kadar 5 bin 223 kişinin faydalandığını, kabul edilen ve uygulanacak projelerle bu sayının 6 bin 475 kişiye ulaşacağını söyledi. Teknik Destek Programı kapsamında kurumların 15 bin liraya kadar eğitim ve danışmanlık desteği alabildiğini, başvuruların yıl boyunca açık olduğunu söyleyen Alata, "2013 yılında teknik destek programına 500 bin lira bütçe ayırdık ve 55 kurum yararlandı. Proje yazmaya yönelik eğitimlerin ağırlıkta olduğu 55 proje kapsamında bölgedeki kurum ve kuruluşların çalışanları stratejik plan hazırlama, diksiyon, iletişim, fizibilite hazırlama, kalite yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, stres yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri ve liderlik yönetimi eğitimleri verildi" dedi.

 

69 PROJEYİ DESTEKLEME KARARI

 

Geçen yıl programın bütçesinin 700 bin liraya yükseltildiğini belirten Alata; 69 projenin desteklenmeye hak kazandığını, program kapsamında bölgedeki çeşitli kurumlara kooperatif yönetimi, oyun terapisi, yaratıcı drama, fizibilite ve mimari proje hazırlama, zeytinyağı tadımı, marka yaratma, basına yönelik haber yazma ve mizanpaj, kurumsal imaj yönetimi, dış ticaret, inovasyon, kriz yönetimi ve liderlik yönetimi konularında eğitim verildiğini vurguladı. Alata, "Yerel yönetimlerin başta kurumsal kapasite ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek oluyoruz. Bölgemizdeki yerel yönetimler, verdiğimiz desteklerle kurumsal mükemmellik yolunda emin adımlarla ilerleyerek yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Bu yıl da teknik destek programı kapsamında eğitim desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.