Geldiğimiz Gün Kaldıracağız

Geldiğimiz Gün Kaldıracağız

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, Denizli ilinin Sarayköy, Buldan ve Güney ilçelerinde bir araya geldiği hemşehrilerine CHP’nin ekonomi politikaları hakkında bilgi verdi.

A+A-

Kazım Arslan evlerden 574 milyar borcun yükseldiğini işsizliğin % 11'e yaklaşarak ülkenin en temel sorunu haline geldiğini,  döviz ile kredi yapılandırmasına başvuru yapan şirketlerin ödeme zorluğu çektiğini, halkın kredi kartı ya da banka kredisi borcununsa 425 milyar lirayı geçtiğini, Saraydakilerin ve onlara yakın bir azınlığın dışında milletçe kaybettiklerini dile getirdi.

OHAL’DE DÖVİZ UÇUŞA GEÇTİ

OHAL'in ilk günü olan 20 Temmuz 2016’da 1 Doların 3.03 TL olduğunu, bugünse 1 Doların 4.66 TL olduğunu yükselişin yüzde 53 olduğunu dile getiren Kazım Arslan, OHAL’in paranın erimesi, zam, zulüm ve gam olduğunu ve daha çok geciktirmeden, iktidara geldikleri ilk gün kaldıracaklarını söyledi.

OTOYOL VE KÖPRÜLER DOLARLA ÇARPILMAYACAK

Kazım Arslan döviz cinsinden fiyatlandırma yapılan otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Türk Lirası üstünden belirleneceğini, geçiş ücretlerinde yüzde 50 indirim yapacaklarını, tüketim ve borçlanma ekonomisi gidileceğini, tasarruf ve üretim seferberliğinin geleceğini ve cari açığı ve enflasyonu düşürüp döviz kurlarında istikrar sağlanacağını ifade etti.

EKONOMİDE 5 TEMEL AMACIMIZ VAR

Kazım Arslan CHP olarak orta ve uzun vadede 5 temel hedeflerinin olduğunu belirtti. Bunlar:

1. Katma değeri fazla olan mal ve hizmetlerin üretiminde uzman olmak

2. İşgücü niteliğini ve ücretleri artırmak

3. İşletmelerin yapısının sağlıklı dönüştürerek uzun süreli çalışan, ekonomik kırılganlıklara karşı sağlam durabilen, özkaynakları ile büyüyen, ithalatı azaltmış, markalaşan bir KOBİ ve sanayi sektörünü meydana getirmek.

4. Kişi başı gelirde 80 kata kadar yakın fark yaşayan bölgelerimizde bölgesel eşitsizlikleri dengelemek

5. Yoksulluğu yok etmek amacıyla aile Sigortasının tabana yayılması

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.