Geldiğimiz Nokta Çok Acı Verici

Geldiğimiz Nokta Çok Acı Verici

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, son dönemde bilhassa ekonomik ve insanca yaşam ile alakalı talep ve hakların yerine getirilememesi  nedeni ile artan intihar olaylarına dikkatleri çekti.

A+A-

Denizli'de son 3 günde 4 intihar vakasının gerçekleşmesi ve intihar olaylarının gittikçe artarak devam ettiğine dikkatleri çeken CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Denizli'de son 1 yılda basına yansıyan intihar vakalarında ciddi artış gözlemliyoruz. Bunların büyük bölümü de ekonomik nedenlerle. Denizli'de son 3 günde 4 intihar olayı yaşandı. İnsanlar kendilerine çocuklarına kıyafet alamıyor, pazara çıkamıyor, çocuklarının okul masraflarını karşılayamıyor, zaruri ihtiyaçlarının faturalarını dahi ödeyemiyor. 300 Dolarlık asgari ücretle 1 ay geçinmeye çalışan aileler, çocuklarının barınma beslenme, sağlık ve sosyal yaşam haklarını karşılayamaz duruma geldiler. Sorunlar üst üste gelip, içinden çıkılmaz duruma gelince vatandaşımız da çözümü maalesef intiharda buluyor. Yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. Sosyal devletin en önemli görevlerinden birisi insanların insanca, insan onuruna yakışan bir şekilde yaşamasını sağlamaktır.

Türlü Senaryolar

18 yılda Türkiye yazar kasa atan vatandaştan intihar ederek sorunlardan kurtulmaya çalışan vatandaş haline gelmeye başladı. Geldiğimiz nokta çok acı verici bir haldedir. herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Maalesef yandaş medya ve hükümet hala intiharların psikolojik nedenlerle gerçekleştirildiğini öne sürüyor. Hükümet, insanların ölümünden kendini sorumlu tutmamak için türlü türlü senaryo ya başvuruyor. Sürekli gündem değiştirmek için farklı operasyonlar yapıyorlar. Türkiye’nin gerçeğini görmezden geliyorlar. Şu anda ülkemizin gerçeği, intihar eden vatandaşlardır.  İnsanlar aç kaldığı için, iş bulamadıkları için, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için canlarına kıyıyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP iktidarında aile sigortasının uygulamaya geçirileceğini belirten Çavuşoğlu, "Biz aile sigortasını hayata geçirdiğimiz zaman, kimse böyle bir açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalmayacak. Türkiye şu anda intihar edenlerin ülkesine dönüşmüş durumda. Her ay onlarca insan intihar ediyor, bunu görüp tedbir almak lazım. Yoksa intiharları psikolojik gerekçelere bağlayarak işin içinden çıkamazsınız. Hükümet, bu şekilde işin içinden çıkamaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.