Gelecegi yakalamak onu tasarlamakla başlar

Gelecegi yakalamak onu tasarlamakla başlar

Derneğimiz, Tekstil ve moda alanında tasarımcılık mesleğinin ülke menfaatleri, tekstilsanayi ,ticaret ve ihracatçı yararına kullanılması ve geliştirilmesini sağlamaktadır.

A+A-

Denizli Tekstil ve moda tasarımcıları derneği adına basına açıklama yapan Başkan Tülay Pay tekstil imalatçıları ve tasarımcılara büyük bir kolaylık yaptıklarını dile getirdi.

TÜLAY PAY : KURSLARIMIZ ÜCRETSİZDİR...

Pay : ''Moda ve tekstil alanında Tasarımcıların hizmetlerinin yurtdışına açılımlarını sağlamakta. Tekstil Tasarımcısı kalitesinin arttırılması için faaliyetlerde bulunmakta. tekstil ve moda sanayinde moda ,tekstil tasarımcılığı hizmetlerinden yararlanmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak ve organize etmekte. Tekstil tasarımı ,yaratıcılığın ve işlevselliğin tekstil ürününün hem görsel hem de teknik tasarlanmasından üretim sürecine kadar geniş bir yelpazede yer alması sebebi ile tasarım etkinliklerinin odak noktası haline gelmiştir. Son yıllarda tekstil tasarımı ,tekstil ve hazır giyim alanında yapılan çalışmalar sevindirici.Sürdürebilmenin temel unsurlarından biri ileriyi görmek ve geleceği yakalamaktır.

 

Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip olan tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanacak gelişmeleri öngörmek ve değişime hazırlıklı olmak büyük önem taşımakta. Bu sebepler ile dernek binamızda üç yıldır dersler vermekteyiz. Bu yıl Meb onaylı sertifika almak isteyenlerin sayısının artması ,mesleğe yeni başlayanlara işyerlerine başvuru yapmalarında kolaylık sağlamak ,eğitimli tasarımcılarımızın artması nedeniyle temel sanat eğitimine önem vererek branşı ile ilgili temel prensip ilkelerini uygulama ,modanın getirdiği özgün kavramları ve bununla ilgili teknolojik gelişmeleri sitilistlik doğrultusunda izleme ve istenilen modele uygulanacak kumaş seçimini yapma becerisini kazandırmaktayız.

 

Bu eğitimimiz devam etmekte Önümüzdeki hafta içinde bilgisayarlı stilistlik kursumuz başlayacaktır.Bilgisayar programlarının gelişmesi hızlı tasarımın günümüzde önemli olduğu görüşündeyiz .İlimizde lisans ve ön lisans lise eğitimi sonrası tasarımcılık eğitimi ek olarak sektörde çalışmaya yatkın sanayide nasıl çalışabilirim diyen gençlerimiz katılabilir yaş sınırı yoktur. Günümüz modasını takip eden ,geçmiş ile geleceği tasarımlarıyla birleştiren ,hayal gücü gelişmiş yeniliği arayan gençlerimize aynı zamanda işkur ile çalışma yaparak iş olanağı sağlamak isteğindeyiz. Unutmayınız Gelecegi yakalamak onu tasarlamakla başlar.'' dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.