Geleceğin Valileri Halkın İçinde

Geleceğin Valileri Halkın İçinde

Geleceğin Valileri Halkın İçinde

A+A-

www.denizliinternethaber.net'den Ferah Işık'ın haberine göre, Denizli'nin Çal ilçesi Kaymakamı, Yusuf Durani Dinç, vatandaşın görmek istediği 'Devlet Baba' modelini oluşturuyor. 

Mesleği kaymakam.

İsmi ise, Yusuf Durani Dinç

Geçtiğimiz Ocak ayının son günlerinde Çal'da kaymakam olarak göreve başladı. Kısa sürede sıra dışı davranışlarıyla dikkat çekti. Halkın büyük sevgisini kazanırken, ilçedeki kamu kurumlarının yöneticilerinin adeta 'tatlı kabusu' oldu. 

9 ay içinde 368 vatandaşın kapısını çaldı, misafiri oldu, sorunlarını dinledi. Hiç bir ziyaret programı yapmıyor. Davranış biçimi Denizli'nin rahmetli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nu andırıyor. Aslen Kastamonulu. 10 aya yakın zamandır görev yaptığı ilçede, her an her yer de görmek mümkün. Öğrencilerle, vatandaşlarla, gençlerle iyi diyalog kuruyor. Hemen her gün bir mahallede. En çok Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile güvenlik güçlerinin çalışmalarını takip ediyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı çok iyi koordine edip, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sucuk bile gönderiyor. 

Gece saatlerinde, sabah saatlerinde her an bir vatandaşın kapısını çalıyor.

10 aya yakın zaman da çok sayıda halk günü toplantıları düzenledi. Kafede, kıraathanede, maçta, bir yoksulun evinde, iş yerinde, bağ evinde hemen her yer de kaymakam Yusuf Durani Dinç'i görmek mümkün. 

Denizli İnternet Haber'in sorularını yanıtlayan Kaymakam Dinç, "Devletin görevlendirdiği bir insanım. İyi bir devlet terbiyesi aldığımı düşünüyorum. Devlet, halkı için vardır. Biz de doğal olarak halkın hizmetindeyiz. Halkımız ile kısa sürede iyi diyalog kurduk. Devletin şevkatini, disiplinini, güvenli yüzünü vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Kendimi sıra dışı bulmuyorum. Yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.