Gelecek Gençlerde

Gelecek Gençlerde

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen,  tamamlanmış olan 2017-2018 sezonu hakkında bir değerlendirme yaptı.

A+A-

Denizli ilinde amatör liglerde 2017-2018 sezonu gerçekleştirile karşılaşmalar ile tamamlandı. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, geride kalan sezon ile alakalı bir açıklama yaptı. 2017-2018 Futbol Sezonunun yoğun katılımın olduğu, mücadele bakımından da heyecanın azalmadığı çok dolu geçen bir sezon olduğunu belirten Başkan Ceşen,  Denizli’de bu sezon 6 bin lisanslı sporcunun 13 Kategoride liglere katıldığını, ortalama 3 bin karşılaşmanın oynandığı sezona en yoğun katılımın U13, U12 ve U11 Liglerinden olduğunu belirtti.

 

BAL’DA HEYECAN YÜKSEKTİ

 

Geçen  sezon Bölgesel Amatör Lig’deDenizli’yi Çal Belediyespor, Kale Belediyespor ve Sarayköy 1926 Futbol Kulüplerinin temsil ettiğini belirten Başkan Ceşen,  8. Grup’ta bulunan takımlardan Kale Belediyespor’un ligi 3., Çal Belediyespor’un 4. ve Sarayköy 1926 FK ise 7. sırada bitirdiğini, statü gereği Sarayköy 1926 FK Denizli Süper Ligi’ne düştüğünü,  Tavas Birlikspor’la oynamış olduğu Play-Out müsabakasını kaybeden Çal Belediyespor un da küme düşme üzüntüsünü yaşadıklarını,  2018-2019 Futbol Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde Denizli’yi Kale Belediyespor, Serinhisarspor ve Play-Out maçını kazanmış olan Tavas Birlikspor temsil edeceğini belirtti.

 

SÜPER AMATÖR 14 TAKIMLA OYNANACAK

 

Denizli Süper Ligi’nde de heyecanlı maçların oynandığını belirten Denizli ASKF Başkanı Ceşen, 14 Takımın olduğunu Denizli Süper Amatör Ligi Serinhisarspor, 26 maçta almış olduğu 24 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ve 73 puan ile şampiyon olarak tamamladığını, ligden çekilen İncilipınarkentspor, Pamukkalespor ve Merkezefendispor 1. Amatör Küme’ye düştüklerini, Denizli Atatürk Stadı’nda oynanmış olan Tavas Birlikspor-Çal Belediyespor Play-Out karşılaşmasında  Çal Belediyespor’u yenen Tavas Birlikspor Spor Toto Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını gösterdiğini belirtti.

 

“GELECEK GENÇLERDE”

 

Türk futbolunun bacasız fabrikası gençlerin meydana getirdiği altyapılar olduğunu belirten Başkan Ceşen, alt yapı ligleriyse her sezon olduğu gibi bu sezonda U19 1. Küme, U19 2. Küme, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde oynandığını, Şehir çapında gerçekleştirilen 3 bin karşılaşmanın 2300’den fazlasının alt yapı liglerinde oynandığını,  gelecek senelerde yapılan doğru planlamalarla kulüplerin alt yapı liglerinde başarı çıtasının daha da yükseltilip, Denizli’de ve ülkemize başarılı ve ahlaklı bir çok sporcu kazandıracağına inançlarının tam olduğunu belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.