Gelecek Partisinden Türkovac Soruları

Gelecek Partisinden Türkovac Soruları

24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili ve Gelecek Partisi Başkan yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Türkovac aşısını sordu.

A+A-

“Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından 22 Aralık 2021'de 'acil kullanım onayı alındı' duyurusu yapılan ve kamuoyunda aylarca konuşulan Türkovac aşısına ilişkin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde aşağıdaki soruların yanıtlanarak tarafıma gönderilmesini saygılarımla arz ve rica ederim.” diyen Özdağ Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

1- Türkovac aşısı Dünya Sağlık Örgütü tarafından hangi tarihte onay almıştır?

2- Onay aldıktan sonra Türkovac, Türkiye'de şu ana kadar kaç vatandaşımız tarafından kullanılmıştır?

3- Bugüne kadar Türkovac aşısının tüm dünyaya gönderileceği/satılacağı duyuruldu, bu bağlamda aşı, hangi ülkelere kaçar adet gönderildi/satıldı ve ne kadar gelir elde edildi?

4- Türkovac aşısının Afrika ülkeleri başta olmak üzere geri kalmış ülkelere hibe olarak gönderileceği söyleniyordu bahse konu ülkelerden kaç tanesine kaçar tane aşı gönderildi? Bu ülkelerde bu aşı kullanıldı mı? Büyük bir şaşa ile takdim edilen Türkovac aşısının başarı yüzdesini öğrenmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.