Gelen Doktor Gitmek İçin Can Atıyor

Gelen Doktor Gitmek İçin Can Atıyor

Denizli'nin Çivril ilçesinde son model cihazlar ile donatılmış olan modern hastanede doktorun olmaması herkesi şaşırtıyor.

A+A-

Genccivrilgazetesi'den alınan bilgilere göre yeni yapılan 100 Yataklı Çivril Devlet Hastanesine doktor dayanmıyor. Teçhizat olduğu  ve bölge hastanesi olacak donanım var olduğu söylenerek 2017'de  kullanıma açılan Çivril Devlet Hastanesine gelen doktorlar gitmek için can atıyor.

5 bin 500 m² arsa alanı 15 bin 833 m² kapalı alana sahip 100 yataklı modern Çivril Devlet Hastanesi içerisinde barındırdığı ameliyathane, doğumhane, diş poliklinikleri, evde sağlık birimi, acil servis,  yoğun bakım, fizik tedavi ünitesi, röntgen, ultrason, mamografi, tomografi, diyaliz cihazı ve görüntüleme cihazları ile Çivril ve komşu ilçelere cevap verebilecek kapasitede.

Açıldığı 20 Mart 2017 tarihinden bu yana onlarca doktor geldi ve gitti. Şuan hastanede kimi branşlardaki doktorlar haftanın belirli günlerinde Çivril’e gelirken 100 YATAKLI devlet hastanelerinde olması gereken doktor kadro tamamlanamıyor.  Denizli merkeze olan uzaklığından dolayı doktorlar tarafından tercih edilmezken doktorların, ‘aynı maaşla çalışacak olduktan sonra merkez yada merkeze yakın ilçe hastanelerinde çalışmayı tercih ettikleri’ iddia edildi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Hastanede yeterli doktor olmadığı için Denizli yada Uşak’a gitmek zorunda kaldıklarını belirten hasta ve hasta yakınları; “Çivrilimize bu güzel hastane yapıldığı için ne kadar sevinmiştik. Denizliye yada başka hastanelere gitmek için yolda çekilen rezillikten kurtulduk demiştik ama yine aynı tas aynı hamam oldu. Geldiğimiz doktora bir ay sonra kontrole gidelim diyoruz doktorun yerinde yerler esiyor. Sürekli doktor değişiyor ve her doktorun uyguladığı tedavi farklı oluyor bu arada olan hastaya oluyor. Biz yine Denizli yada Uşak’a gitmeye mecbur kalıyoruz. Marifet hastanede değil onun içindeki doktordaymış. Kocaman modern bir hastanemiz var ama içinde doktor yok doktor.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

3 AY SONRASINA GÜN VERİLDİ

Göğsünde bir kitle olduğunu belirten ve kendisine 3 ay sonrasına ultrason randevusu verildiğini iddia eden bir hasta ise; “Doktorum ultrason çektirmem gerektiğini söyledi. Zaten bu gün de ultrason hizmeti verilmemektedir diye kapıya yazmışlar sanki hastalanmanın günü varmış gibi. Randevu istedim ve bana Mayıs ayına gün verdiler. Doktorumun sekreterine söyledim 3 ay sonraya gün verdiler diye o da yapabileceğim bir şey yok dedi. Ben anlayamadım madem 3 ay sonrasına gün verecek kadar sıra dolu çok hasta var o zaman niye bu gün ultrason hizmeti vermiyorlar. Cihaz mı bozuk doktor mu yok bilemedim.” dedi.

Kaynak:Genccivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.