Gelin Siz de Organlarınızı Bağışlayın

Gelin Siz de Organlarınızı Bağışlayın

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli İl Sağlık Müdürlüğünce Denizli’de bulunan kamu hastanelerinde stant kurulup vatandaşlar bilgilendirildi.

A+A-

Organ Bağışına dikkatleri çekmek ve farkındalık meydana getirmek amacı ile Türkiye’de her sene 3 - 9 Kasım tarihleri Organ Bağış Haftası olarak kutlanıyor. Denizli’de de hafta çerçevesinde kamu hastanelerinde değişik etkinlikler ile Organ Bağışının önemine vurgu yapıldı.  Hastanelerde kurulmuş olan stantlarda organ bağışı ile alakalı bilgilendirme yapılırken,  yine hastanelerde organ bağışı konusunda eğitim toplantıları gerçekleştirildi.

 

Bağışlanan Her Organ Hayata Tutunan Bir Candır

 

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Denizli İl Sağlık yetkilileri Türkiye’de organ bağışının yetersiz olduğunu ifade ederek tüm vatandaşları organ bağışında bulunmaya çağırdılar. Yetkililer, Türkiye’de organ yetmezliğine bağlı bir şekilde, organ nakli bekleyen hasta sayısının gittikçe arttığını, buna karşın organ bağışı oranlarının düşük bir seviyede kaldığını ve tedavisinin sadece organ bağışıyla mümkün olan hastaların sağlıklarına kavuşamadan yaşamlarını yitirdiğini, bu durumun işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üstünde de ağır yük oluşturduğunu,  bu hafta da organ bağışı haftası vesilesi ile organ bağışına dikkatleri çekmek, konunun öneminden vatandaşlara bahsetmek için kamu hastanelerinde stant kurup vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ettiklerini ve gelin siz de organınızı bağışlayın, dediklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.