Genç çiftçiler desteklenecek

Genç çiftçiler desteklenecek

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Osman Yüceliş, İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde esnaf ve üreticileri ziyaret ederek hayırlı alışverişler diledi. Tarımsal üretimde genç istihdamın giderek azalması noktasında rahatsızlığını aktaran üreticilere Yüceliş,

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Osman Yüceliş, seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem şehir merkezi  hem de ilçelerde vatandaşlarla buluşan Osman Yüceliş, İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde pazar esnafı ve üreticilerle bir araya geldi. Alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet eden Tin'e tarımsal üretimde genç istihdamın azalması konusu soruldu. AK Parti olarak bugüne kadar tarıma ve hayvancılığa büyük ve önemli destek verdiklerini ifade eden Yüceliş, “Tarım ve hayvancılığın gelişimi noktasında 14 yıllık süreçte ortaya koyduğumuz çalışmalar örnek niteliğinde. Çiftçimizi tüm alanlarda destekleyerek daha iyi ve kaliteli üretim yapmaları noktasında teşvik ettik. Traktör ve makine ekipman açısından büyük desteklerimiz oldu. Bu dönemde tarımda ve hayvancılıkta önemli bir aşama kaydedildi. Seçim beyannamemizde yine tarım öncelikleri arasında yer aldı. İnşallah 1 Kasım’da halkımızın desteğiyle tek başına iktidarımızda bu vaatler, hükümet programına dönüşerek bir bir hayata geçecek” dedi.

 

“Genç çiftçilere büyük destek”

 

Genç çiftçilere yönelik büyük destekler sunulacağını aktaran Yüceliş, “Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. 1 Kasım sonrası AK Parti  iktidarında yem ve gübrede KDV kaldırılacak. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak. Çiftçilerimize seralarını modernizasyonu için faizsiz kredi vereceğiz. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkanları sağlanacak. Çiftçilerden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.