Genç Damadı Kazanın Üstünde Oynattılar

Genç Damadı Kazanın Üstünde Oynattılar

Çameli’de dünyaevine giren genç geleneklere göre arkadaşları tarafından yol ortasında konulan kazanın üstende oynattılar. Hemde ayaklarına toz ve su dökerek.

A+A-

Çameli İlçesi Kalınkoz Mahallesinin tanınmış iki ailesinin çocuklarının düğünlerinde ilginç görüntüler vardı..
Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı düğünde damat Oktay Özcan arkadaşları gelin arabasını durdurup, damadı yol ortasında kazanın tepesinden çorapları ile oynatıp, ayaklarına toz ve su döktüler. Bir süre kazanın tepesinde oynatılan damat Oktay Özcan daha sonra yalın ayak gelin arabasına bindirildi.

Çorapları da Yıkattılar

Gelin ve damadı evlerinin önüne getiren arkadaşları bu defa damada kazan üstünde oynarken kirlenen çoraplarını sabun ile gelin arabası önünde yıkattılar. Yıkadığı çorapların iyi yıkanıp yıkanmadığını geline Şeyda hanıma gösteren damat Oktay Gelinin yıkanmış ? cevabı sonrası arkadaşları tarafından omuzlara alınarak defalarca gelin arabası etrafında dolaştırdılar.

Gelenek gereği arkadaşlarının her isteğini yapmak zorunda kalan damat, ilginç bir vaziyette sokak ortasına serilen kilim üzerinde arkadaşlarına yumurta pişirdi.Geline İkram Etti Arkadaşları “Bu geçmişten günümüze süregelen bir olay. Her damada yapılıyor. Bazen az, bazen çok. Oktay arkadaşımız da evlenmeden önce arkadaşlarına, bizim ona yaptıklarımızı yaptı. Bu parayla değil, sırayla. Oktay kardeşimiz mütevazı bir insan. Biz de ona insaflı davrandık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.