Genç İnci’nin Hazin Dolu Hikayesi

Genç İnci’nin Hazin Dolu Hikayesi

Denizli ilinde mide kanseri tedavisine devam eden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki İnci Dumrul, nişanının yapılacağı gün hastalığına yenik düşerek yaşamını yitirdi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam eden İnci Dumrul, bir süre evvel mide kanserine yakalandığını öğrendi. Dumrul, bir taraftan öğretmenlik hayalini gerçekleştirmek için eğitimine devam ederken, diğer taraftan da Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine başladı.

Sık sık tedavisi için hastaneye giden Dumrul'u, dünya evine girmek istediği erkek arkadaşı da onu yalnız bırakmadı ve Dumrul’a her daim destek olmaya gayret etti. Çift, aile arasında nişan yapmak için 2 Eylül tarihinin seçti. Fakat Dumrul kendini iyi hissetmediğini söyleyince, nişan 25 Ağustos Cumartesi gününe çekildi. Nişan heyecanı yaşıyor olan Dumrul, düğünde giyeceği gelinliğini bile aldı ve tüm hazırlıklarını tamamladı ama nişanının yapılacağı günün sabahı hastalığına yenik düştü ve hayata gözlerini yumdu. Dumrul'un vefatı ailesini ve sevdiği genci yasa boğdu.

Gelinlik Mezarın Üstüne Örtüldü

İnci Dumrul için aynı gün Honaz ilçesinin Kızılyer Mahallesi'nde cenaze töreni yapıldı. Kızılyer Camii'nde öğle namazından sonra kılınmış olan cenaze namazından sonra Dumrul'un cenazesi, mahalle mezarlığında defnedildi. Dumrul'un nişanda giyeceği abiye kıyafet ve düğünde giyeceği gelinlik ise cenaze namazı kılınırken tabutunun üstüne, toprağa verildikten sonra ise mezarının üzerine örtüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.