"Gençler Çareyi İntiharda Arar Oldu"

"Gençler Çareyi İntiharda Arar Oldu"

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bir kez daha ülkemizde artan intihar vakalarına dikkat çekti.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu açıklamasında "Yönetilemeyen Türkiye'de hayalleri elinden alınan gençler çareyi maalesef intiharda arar oldu" dedi.

Türkiye'nin artık yönetilemez duruma geldiğini, tek adam rejiminin sorunları çözmek yerine görmezden gelmeye, gündem saptırmaya çalıştığını belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Özellikle pandemi sürecinde vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik krizin daha da derinleştiğini ve ülkeyi yönetenlerin buna çözüm bulmak yerine farklı gündemlerle meşgul olduklarına şahit oluyoruz. Çiftçi üretemiyor. İşyerlerini uzun süredir açamayan esnaf iflas ediyor. üreticiler yüksek maliyetler altında eziliyor. Büyük hayallerle yetiştirdiğimiz gençlerimiz, işsizliğin pençesinde kıvranıyor. Her gün yeni bir intihar haberiyle uyanıyoruz. Önceki gün Antalya'da bir gencimiz, dün Denizli'de 2 kişi canına kıydı" dedi.

Önceki gün Antalya'da bir gencin sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetine hakkını helal etmediğine dair paylaşım yaparak hayatına son verdiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, " Hükümet gençlerimizi daha öğrenciyken borçlandırıyor. Üniversiteyi yeni bitiren bir öğrenci daha iş ile bulamadan hayata KYK borcu ile başlıyor. İş bulma ümidini yitirip iş aramayı bırakınca TÜİK onu işsiz bile saymıyor. Şanslı olup da iş bulabilenlerin ömrü de borç ödemekle geçiyor. Tek adam hükümeti, esnafımıza ve gençlerimize destek olmak yerine kendi gündemleriyle meşgul. Artık Türkiye yönetilemiyor. Vatandaş hesaplaşmak için sandığı bekliyor" ifadelerini kullandı.

KYK BORÇLARI SİLİNMELİ

Eğitim hakkının anayasal güvence altında olduğunu ve devletin bunu ücretsiz vermesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Üniversiteyi bitiren gençler Türkiye’ye katkı vermek istiyor ama siyasal iktidar bu çabanın gereğini yerine getirmiyor gençlerimiz iş bulamıyor. Dolayısıyla borcun silinmesi kadar doğal bir şey olamaz. Sosyal devlet, düşük gelirlilerin yanında olan devlet demektir. Varlıklıların yanında olan devlet sosyal devlet değildir. Devlet öğrenciye burs veriyor, sonra geri istiyor. Önce iş vereceksiniz, sonra parayı geri isteyeceksiniz. 5 büyük müteahhide devlet garantili ihaleler verip vergi borçlarını sıfırlayanlar, ülkemizin gençlerine hem iş vermiyorlar, hem de parayı faiziyle geri istiyorlar. Kredi borçları, yüksek ilaç ve gübre fiyatları altında ezilirken bu yıl bir de kuraklıkla boğuşan, üretim yapamayan, yapsa da ürünü para etmeyen çiftçilerimizin sorunlarını çözmüyorlar. İş bulamayan vatandaşlarımız farklı yollarla kolay para kazanmanın yollarını aramaya başlıyor. Böyle sosyal devlet anlayışı olmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.