''Gençlerin Bu Tuzağa Düşmemelerini İstiyorum''

''Gençlerin Bu Tuzağa Düşmemelerini İstiyorum''

Bakan Zeybekci: Siyasi aktörler ve gençler tuzağa düşmesin

A+A-

 EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi Sorumlusu Fırat Yımaz Çakıroğlu'nun öldürülmesini kınadığını söyledi. Zeybekci,. "Öldürülen kardeşimizin mekanı cennet olsun. Genç kardeşimizi katledenlerin bir an önce yakalanmasını diliyorum. Adalete teslim edilip layık oldukları cezayı alsınlar. 1980 öncesinde kardeşin kardeşe kırdırıldığı, 'Sen sağcısın, sen solcusun' diyerek herbiri bu ülkenin geleceği olan 5 bin evladı öldürüldü. Bu tuzağa çekildiler. Tüm siyasi aktörlerin, özellikle de gençlerin bu tuzağa düşmemelerini istiyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de bazı temaslarda bulundu. Bakan Zeybekci, ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen ambulans dağıtım törenine katıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ile çok sayıda davetli ve partilinin de yer aldığı törende Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 10 ambulans için kurdele kesildi. 112 Acil Servis İstasyonu'nda kullanılacak olan ambulansların anahtarları Bakan Zeybekci tarafından kaymakamlara teslim edildi. Bakan Zeybekci, törendeki konuşmasında sağlık alanında büyük işler başarıp, dünyada adeta parmakla gösterilen bir ülke olduğumuzu söyledi. Bakan Zeybekci, "Sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 75'ler seviyesine çıktı. Biz daha iyiye ulaşmanın peşindeyiz. Bunun insana en yüce paye olduğunu inanıyoruz. 12 yılda önemli işler başardık. Sağlığa vatandaşın daha etkin uzanmasını sağladık. Ortalama insan ömrünü artırmada dünyada bir numara olduk. Daha da iyi olacağız" dedi. 

"MÜSLÜMAN BİR DELİKTE İKİ DEFA ISIRILMAZ"

Bakan Zeybekci, buradaki törenin ardından Ak Parti Denizli Gençlik Kolları kongresine katıldı. Girişte mehter marşı ile karşılanan Bakan Zeybekci, herkesle tek tek tokalaştı. Kongre öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zeybekci, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için başsağlığı dileğinde bulundu. Zeybekci şöyle devam etti: 

"Öldürülen kardeşimizin mekanı cennet olsun. Genç kardeşimizi katledenlerin bir an önce yakalanmasını diliyorum. Adalete teslim edilip layık oldukları cezayı alsınlar. 1980 öncesinde kardeşin kardeşe kırdırıldığı, 'Sen sağcısın, sen solcusun' diyerek, herbiri bu ülkenin geleceği olan 5 bin evladı öldürüldü. Bu tuzağa çekildiler. Tüm siyasi aktörlerin özellikle de gençlerin bu tuzağa düşmemelerini istiyorum. Müslüman bir delikte iki defa ısırılmaz. Biz o yılanı biliyoruz. Biz bu iğrenç oyunu biliyoruz. Akıl galip gelmeli. Bu ülkenin gençlerin bir daha tuzağa düşmemelidir." 

"SEÇİM ÖNCESİ KAVGADAN RANT SAĞLAMAK İSTEYENLEN OLABİLİR"

Herkesi sağ duyulu olmaya davet eden Bakanı Zeybekci, genel seçimler öncesi bazı oyunların oynanabileceğine dikkati çekti. "Seçimden önce kesinlikle bu tip oyunlar oynanacaktır" diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu oyunlar sistemin tıkanmasından kaynaklanıyor. İktidara normal yolla gelme ümidi olmayanların bir şekilde cesaretlendirdikleri bu hareketlerle ülkeyi istikrarsızlaştırarak, dengeleri bozarak bu kavgadan rant sağlamak isteyenler her zaman oldu. Ancak asla başarılı olamayacaklar."

Tek listeyle gidilen AK Parti Gençlik Kolları Genel Kurulu'nda, 600 delegenin tamamının oyunu alan İsmail Eyüpoğlu, başkanlığa seçildi. Kongrede, mevçut başkan Bilal Kılıç, tekrar aday olmamıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.