GEZİCİ KÜTÜPHANE SEYAHATLERE DEVAM EDİYOR

GEZİCİ KÜTÜPHANE SEYAHATLERE DEVAM EDİYOR

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Hasan Tahsin Akıncı'ya adanan Gezici Kütüphane ile ilçede eğitim ve kültüre katkı sağlamaya devam ediyor.

A+A-

Acıpayam  Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, ilçenin ilk çocuk kütüphanesini açan öğretmen Hasan Tahsin Akıncı'ya adanan gezici kütüphaneyi övgüyle anlattı. Başkan Şevkan, kütüphanenin 2021 yılından bu yana 56 mahalle ve tüm okullarda hizmet verdiğini belirtirken, Hasan Tahsin Akıncı Hoca’nın mirasını yaşatma çabalarını vurguladı.

 

Başkan Şevkan, "Acıpayam'ın ismini hiç unutulmayacak öğretmenlerinden, kendi çabaları ile ilçemizin ilk çocuk kütüphanesini açan, ömrünü toplumun aydınlanması ve eğitimine adayan Hasan Tahsin Akıncı Hoca’mızın adını verdiğimiz Gezici Kütüphanemiz 2021 yılından bu yana 56 mahallemizde ve tüm okullarımızda halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. 6 bin 300 kişinin üzerinde kayıtlı okuru ve 10 bin üzeri kitabı ile gezici kütüphanemizde hocamızın mirasını yaşatmaya çalışıyoruz. Tahsin Hoca’mıza selam olsun" dedi.

 

Hasan Tahsin Akıncı Hoca’nın eğitim ve kültür alanındaki katkılarına vurgu yapan Şevkan, gezici kütüphanenin bu mirası gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.