Gezmedikleri Yer Kalmadı

Gezmedikleri Yer Kalmadı

234 ülkeyi seyahat edip dünyanın en gezgin 39. kişisi unvanını alana Prof. Dr. Orhan Kural’ın başkanlığındaki Türkiye Gezginler Derneği üyeleri Denizli iline geldiler.

A+A-

Türkiye Gezginler Derneği, Denizli ziyaretleri çerçevesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret edip, Denizli’nin tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile alakalı bilgiler aldı. 234 ülkeyi seyahat edip dünyanın en gezgin 39. kişisi unvanını almış olan, Benin Cumhuriyeti ve Vanuatu Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Orhan Kural Denizli iline daha evvel de geldiğini, bu gelişinde ise bambaşka bir güzelliğe dönüştüğünü ifade ederek, emek veren kişilere teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Orhan Kural, 22 senedir Türkiye Gezginler Derneği’nin kurucu başkanı olduğunu, insanları gezmeye ve görmeye davet ettiğinin, oturup TV başında vakit geçireceklerine yola çıkmalarını önerdiklerini, Denizli’ye gelip çok yeni şeyler öğrendiklerini ve hepsinin çok mutlu olduğunu dile getirdi.

 

“Denizli çok önemli bir merkez haline geldi”

 

Prof. Dr. Orhan Kural, Denizli’nin sahiden büyük bir kıymet olduğunu, çok fazla antik Roma şehrinin olduğunu ve onlar da canlandığını, Denizli’nin çok önemli bir merkez haline geldiğini, Dernek üyeleri olarak, Denizli’yi duyurmaya, tanıtmaya devam edeceklerini, burada olmalarının hepsine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getirdi.

 

Prof. Dr. Orhan Kural ve dernek üyeleri, Kültür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanlığı’nda sergileniyor olan Denizli’ye has ürün ve eserler ile alakalı bilgi aldılar. Türkiye’nin en büyük cam heykeli Cam Horoz önünde de anı için fotoğrafı çektiren grup üyeleri, kendilerine gösterilmiş olan ilgiden ötürü de Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’a teşekkürlerini ilettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.