Girişimcilik Zirvesi İlk Kez Bu Şekilde Yapıldı

Girişimcilik Zirvesi İlk Kez Bu Şekilde Yapıldı

6-7 Mart 2020 tarihlerinde ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nca organize edilen “HighSchool4Society” Girişimcilik Zirvesi büyük bir katılım ile yapıldı.

A+A-

İlk Kez Halka Açık

Denizli Sanayi Odası’nın desteği ile ilk kez halka açık bir şekilde yapılan Girişimcilik Zirvesi’ne ODTÜ Geliştirme Vakfı’nın Ankara, Denizli, Mersin, Niğde’de bulunan liselerdeki Girişimcilik Kulübü öğrencileri sunumları ile katılırken TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan ACAR, Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, İninal ve Kredico Kurucu Ortağı Çelik ÖREN,  “Reeder”ın Kurucusu ve 2018/2019 Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması birincisi Sezen SUNGUR SARAL gibi önemli konuşmacılar da konuklar ile bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Zirvenin ilk gününde 4 farklı ilden gelen lise öğrencileri, eğitmenleri eşliğinde ODTÜ GV Özel Denizli Okullarında, jüriye sunacakları start-up sunumlarını hazırlayarak, yoğun bir çalışma temposu içinde günlerini tamamladılar. Zirvenin ikinci günü olan 7 Mart Cumartesi günü Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrenci, iş insanı ve eğitimcilerden oluşan 700’ü aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen panel ve sunumlarda girişimciliğe ilişkin birçok konu masaya yatırıldı.

Önem Artıyor

Zirvenin açılışında konuşma yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan KONYALIOĞLU, kendi deneyimlerini paylaşarak girişimciliğin önemini giderek arttırdığını; özellikle genç kuşak içerisinde bu olgunun giderek yayıldığını vurguladı. ODTÜ GV Okulları Kurucu Temsilcisi Deniz KESKİN de gerçekleştirdiği açılış konuşmasında sadece kendi öğrencilerine değil, pek çok gence, Türkiye’deki girişimci yetenekleri tanıma, problem odaklı girişimciliği öğrenme konusunda ortam yaratmanın da kurumları için önemli olduğunu vurguladı.

Zirvede çok değerli konukları ağırladıklarını belirten DSO Başkan Yardımcısı Konyalıoğlu, daha fazla kişiye ulaşmak için ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ile birlikte ortak aldıkları karar gereği etkinlik videolarını sosyal platformlarda halka açacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.