Göğüs Estetiği

Göğüs Estetiği

Göğüs büyütme, göğüsler hem estetik hem de fonksiyonel açıdan kadın vücudunun ayrılmaz bir parçasıdır.

A+A-

Göğüs büyütme, göğüsler hem estetik hem de fonksiyonel açıdan kadın vücudunun ayrılmaz bir parçasıdır. Göğüslerin gelişimi ergenlik döneminden başlayarak 18-19 yaşına kadar sürer. İlerleyen yıllarda vücudun yaşlanması, hamilelik ve doğum yapma, kilo alıp verme ile göğüslerde değişiklikler devam eder.

Genellikle genetik nedenler ve daha nadiren bazı hastalıklar sonucunda memeler normalden daha az gelişmiş veya büyük olabilir. Meme ameliyatı, meme büyütme, meme küçültme ve göğüs dikleştirme girişimlerini kapsar.

Meme Büyütme

Memeler çeşitli nedenlerle yapısal olarak küçük olabilir. Bunlardan biri daha küçük veya asimetrik olabilir. İki meme arasında büyüklük farkı (asimetri) olması durumunda her iki memeyi eşit boyutlara getirmek veya hacmini artırmak için meme büyütme ameliyatı yapılır.

Meme gelişimini tamamlamış 18 yaşını doldurmuş kadınlara meme büyütme ameliyatı yapılabilir. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi kişinin ameliyat olması için herhangi bir sağlık sorununa engel olmamalıdır.

Göğüs Küçültme 

Genetik faktörler, hormonal değişiklikler veya bazı hastalıklar sonucunda vücut ölçülerine uygun olmayan büyümüş göğüsler oluşabilir. Mevcut problem kilo değişiklikleri, emzirme ve yerçekiminin etkileri ile daha da kötüleşebilir. Estetik göğüs küçültme ameliyatı cerrahi bir işlemdir. Normalden daha büyük göğüsler kadınlarda bazı rahatsızlıklara neden olabilir.

Kadınlarda sırt ve boyun ağrısına neden olabilir. Sütyenin kol sinirlerine yaptığı baskı nedeniyle uyuşukluk oluşabilir. Nefes almada zorluk ortaya çıkabilir. Günlük fiziksel aktivite kısıtlanabilir. Kadınlarda psikolojik sorunlara yol açabilir. Meme küçültme amacıyla yapılacak bir ameliyat, kişinin memelerine güzel doğal bir biçi kazandırır ve kişinin hayatını kolaylaştırır. Bilgi için https://www.drsevgikurt.com/meme-buyutme/ tıklayın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.