Gönder Bayrak Nedir?

Gönder Bayrak Nedir?

Direğe çekilen bayrak anlamında kullandığımız gönder bayrak, özellikle resmi ya da özel kurumların bina girişlerinde kullanılmaktadır.

A+A-

Direğe çekilen bayrak anlamında kullandığımız gönder bayrak, özellikle resmi ya da özel kurumların bina girişlerinde kullanılmaktadır. Göndere bayrak çekme tabiri, bayrağı direğin en üst noktasına çıkartmak anlamındadır. Özellikle milli bayramlarda ya da yas günlerinde gönder bayraklar sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun dışında okul binalarının önünde ya da hastanelerde kullanımı da söz konusudur.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Göndere çekilen bayrak için kullanılacak yerde ilk olarak bir direk gereklidir. Bu bayrakların kullanım alanları;

  • Kamu ve özel kurumlar,
  • Törenler,
  • Büst yanları,
  • Benzin istasyonları, şeklindedir.

Bu kullanım alanlarının dışında da gerek ulusal gerek uluslararası kurumların önlerinde başta Türk bayrağı olmak üzere farklı firma logolarının ya da milletlerin bayrakları, gönder bayrak ile dalgalandırılmaktadır.

Gönder Bayrak Çeşitleri

Gönder bayrak, form olarak standart bir yapıdadır. Bununla birlikte kullanım alanına göre özel olarak müşteri talebini karşılamak üzere farklı ölçülerde tasarımlardan yararlanılabilir. Devlet daireleri, özel şirketler ya da firmalar, hastane, okul vb. için göndere çekilen bayrak modelleri sıklıkla kullanılmaktadır.

Makam Bayrağı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Bir kurum ya da kuruluşta makam odasında kullanılan bayrak modellerine makam bayrağı adı verilir. Makam bayrakları, masa üstü olabileceği gibi aynı zamanda makam arkası modelleri de vardır. Bu noktada ölçü ve özellikleri değişkenlik gösterir. Kullanım alanı oldukça geniştir. Bu yüzden herhangi bir aralık vermek doğru olmaz. Ancak çoğunlukla devlet kurumlarında ya da firmaların özel makam odalarında sıklıkla karşımıza çıkar.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Çeşit noktasında makam bayrağı seçeneklerini ele alacak olursak karşımıza farklı tasarımlar çıkar. Standart tasarımları kullanabileceğiniz gibi model bakımından daha yaratıcı seçeneklere ulaşmak için üretici firma ile doğrudan iletişime geçmek sizin için daha yararlı olacaktır.

Flama Bayrak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gösterilerde, kutlamalarda, ortamda Türk bayrağına ya da firma logosuna yer vermek için kullanılan flama bayrak modelleri kendi içinde farklı tasarımlara sahiptir. Çoğumuz özellikle kutlamalarda ve milli bayramlarda yapılan gösterilerde dalgalandırdığımız bayrak türünün flama bayrak olduğunu biliriz. Ama aynı zamanda duvarda kullanabileceğiniz üçgen ya da dikdörtgen formuna sahip çeşitleri de vardır.

Flama Bayrak Fiyatları

Tüm bayrak modellerinde olduğu gibi flama bayrağının tasarımları, kumaş yapısı vb. pek çok unsur fiyatlar üzerinde etkilidir. Bu noktada flama bayrak fiyatları hakkında ne fiyatlar almak istiyorsanız direk olarak üretici firma ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.