Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı?

Gönül Dağı nerede çekiliyor? Gedelli köyü nereye, hangi ile bağlı?

TRT 1 ekranlarında Cumartesi günleri yayınlanan Gönül Dağı dizisinin çekildiği Gedelli köyü zirvede kalmaya devam ediyor. Dizinin yakın takipçileri Gedelli köyünün nerede olduğunu ve nereye, hangi ile bağlı olduğunu merak içerisinde araştırıyor.

A+A-

TRT 1 ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan Gönül Dağı dizisi ilk bölümünden itibaren izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Bozkır’da yaşayan insanların hayatını konu alan Gönül Dağı dizisinin çekildiği Gedelli köyü eşsiz güzellikleri ile izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Peki Gönül Dağı dizisi nerede çekiliyor? Gedelli köyü nerede, hangi ile bağlı?

17 Ekim tarihinde ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisinin yapımcılığını Köprü Film üstlenmekte. Tanıtımlarında da yoğun ilgi gören Gönül Dağı dizisinin bozkırın o muhteşem topraklarında çekilen bölümleri Gedelli köyüne olan ilgiyi daha da arttırıyor. Bozkırın tam ortasında şirin bir kasabada yer alan sıcakkanlı Anadolu insanlarının öyküsünü anlatan Gönül Dağı dizisinin başrollerinde ise Berk Atan ile Gülsün Ali İlhan yer alıyor.

Gedelli köyü

GÖNÜL DAĞI DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Gönül Dağı dizisinin çekimleri, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde gerçekleştiriliyor. Sevdiklerine kavuşamayan aşıkların, savurduğu taşlarla kol kanat gerenlerin hikayelerinin anlatıldığı Gönül Dağı dizisi; düğüncüleri, ağıtçıları, gelenekleri, bozkır topraklarının süsü özgürlük timsali yılkı atlarıyla izleyenlere adeta görsel şölen sunuyor.

GEDELLİ KÖYÜ NEREYE, HANGİ İLE BAĞLI?

Dizide görünen Gedelli köyü, günümüzde Niğde ilinin Ulukışla ilçesine bağlıdır. Senaryoda geçen Gedelli köyü, aslında dizinin çekimlerinin yapıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinin kırsal bölgesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.