‘Gönül Ver’ Programı Denizli’de Başladı

‘Gönül Ver’ Programı Denizli’de Başladı

‘Görev Bende’ programının ikinci fazı olan ‘Gönül Ver’ programı Denizli’de başladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılmasını sağlamak ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Görev Bende’ programının ikinci fazı olan ‘Gönül Ver’ programı Denizli’de başladı. Proje kapsamında tütün ve tütün kullanımının zararları konusunda bilgilendirmeler yapılacak ve sigarayla mücadele edilecek.

Tütünle mücadelede gönüllülük programı kapsamında; ilgili kurumlar arasında işbirliğinin arttırılması, sigara kullananların bırakmalarının sağlanması, sigara kullanmayan kişilerin başlamasının önlenmesi, 4207 sayılı Kanunu’nun bilinirliliğinin sağlanması, tütünle mücadele kapsamında yürütülen hizmetler olan Sigara Bırakma Poliklinikleri, Alo 171, Alo 184 ve Yeşil Detektör çalışmalarının bilinirliğinin artırılması hedefleniyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi koordinesinde “Gönül Ver” programı kapsamında ilk eğitimler Denizli İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi ile Tapu ve Kadastro 18. Denizli Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Aile Hekimi Dr. Engin Mengü tarafından verilen eğitimlerde sigaranın zararları ve bırakma yolları konusunda bilgilendirme yapıldı ve sigara bırakmak isteyenler sigara bırakma poliklinikleri ve Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’na yönlendirildi.

(İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.