Google'dan Denizlili Genç Akademisyene Destek

Google'dan Denizlili Genç Akademisyene Destek

2004 Erbakır Fen lisesi mezunlarından R. Gökberk Cinbiş başarıya doymuyor.

A+A-

2004 senesinde Erbakır Fen lisesinden mezun olan R.Gökberk Cinbiş şimdilerde "Yapay Zeka" dalında ismin söz ettiriyor.

Liseden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde Tam Burslu olarak Bilgisayar Mühendisliği okuyan Cinbiş, 2008'de okulu 1.likle bitirdi.Yurt dışında doktora yaptıktan sonra Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bölümünde Akademisyen olan Cinbiş şimdilerde ODTÜ Bilgisayar bölümünde  akademisyenlik yapıyor.

Google'dan Destek

Google Öğretim Üyesi Araştırma Ödülü çerçevesinde destekleyeceği 150 proje arasına, Türkiye'den, Dr. Öğretim Üyesi Cinbiş'in "makine algısı" kategorisindeki proje teklifini de aldı.

Bu büyük başarı ile Cinbiş hem ülkemizi hem de Denizli'yi gururlandırdı.

917 Başvuru

Program kapsamında geçen yıl, bilgisayar bilimleri, mühendislik ve ilgili alanlarda dünya standartlarında teknik araştırmaları desteklemeye yönelik açılan çağrıya, yaklaşık 50 ülke ve 330'dan fazla üniversiteden 917 başvuru alındı.

Yapay zeka ve makine öğrenmesinin de aralarında bulunduğu çeşitli konularda yapılan başvurular, 1100 uzman tarafından değerlendirildi. Bu incelemelerin sonucunda 150 "umut vadeden teklifin" finanse edilmesine karar verildi.

Söz konusu 150 proje arasında Türkiye'den de çalışmalarını ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Gökberk Cinbiş'in "makine algısı" kategorisindeki proje teklifi yer aldı.

Desteklenmeye hak kazanan projelerinde görsel verileri etiketlemeye gerek kalmadan, görüntülerin iç yapılarından yararlanarak otomatik öğrenme yapabilen yaklaşımlar önerdiklerini dile getiren Cinbiş, "Bu yaklaşımlar aracılığıyla yüksek sayıda konseptin görüntülerde tanınmasını sağlayan görüntü anlamlandırma modellerinin başarısını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.