Google’dan Yeni Mesaj Uygulaması

Google’dan Yeni Mesaj Uygulaması

Google, Android işletim sistemli telefonlarda mevcut olan SMS uygulamasının yerini alacak 'Chat' adında yeni bir mesajlaşma uygulaması yaptı.

A+A-

Google yeni bir mesajlaşma uygulamasının üstünde çalışıyor. Google bu programı başka bir uygulama olarak tasarlanmanın yerine Android telefonlardaki SMS uygulamasının yerine geçecek olan Chat, iMesseage’daki gibi gelişmiş SMS yeteneklerine sahip olacak.

Alınan haberlere göre, Android’deki Mesajlar uygulamasının içine ya da onun yerine geçecek olan uygulama, QR kod aracılığı ile telefon olmayan cihazlarda da (WhatsApp Web gibi) kullanılabilecek. Kullanıcılar bu şekilde tarifelerindeki SMS’leri değil verileri harcayıp SMS alıp gönderebilecekler.

Şimdilik 2 Operatör Destekliyor

RCS ismi verilen yeni bir protokol üstünden haberleşme sağlayacak olan Chat, dünyadaki 55 operatör ve 11 cihaz üreticisi tarafından desteklenmekte. Türkiye’den ise şu an Vodafone ve Turkcell destekliyor. İlerleyen dönemlerde Türk Telekom’un da bu platformu uygulamaya geçirip geçirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Zengin İçerikler Gönderilecek

Bu üreticilerin cihazlarından birine sahip ve bahsi geçen operatörler ile çalışan kullanıcılar, birbirlerine metin mesajlarından daha zengin iletiler de gönderebilecek.

Google’ın geçtiğimiz  birkaç senedir RCS üzerinde çalıştığı biliniyordu ve tahminler yeni Chat uygulamasının 12 ile 18 ay arasında kullanıcılara sunulacağı şeklinde.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.