Görme engelli vatandaşlarımızı görmezden gelemeyiz

Görme engelli vatandaşlarımızı görmezden gelemeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 7-14 Ocak: Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 700 bin görme engelli vatandaş olduğuna dikkat çekerek, "Görme engelli vatandaşlarımızı görmezden gelemeyiz" dedi.

Özellikle pandemi koşullarında engelli vatandaşlar için ayrıcalıklı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Görme engelli vatandaşların olmazsa olmazı beyaz bastonun tamamen devlet tarafından ücretsiz karşılanması gerekir. Kentlerde engelsiz bir şekilde yaşayabilmeleri için gerekli önlemler alınmalıdır. Engelli öğrencilerimiz eğitim fırsatlarından eşit şekilde yararlanabilmelidir" diye konuştu.

Önleyici Önlemler Alınmalı

Görme konusunda da önleyici sağlık önlemlerinin bir an önce alınması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Ülkemizde de her Okul açılış dönemlerinde mutlaka göz sağlığı hizmetleri verilmeli tarama yapılmalıdır. Devler Sağlık Kurumları,Yerel Yönetimler ve Eğitim Kurumlarımız bu konuda koordineli çalışma yapmalıdırlar. Hastaneler, okullar, bakım evleri, şirketler, yerel yönetimler, diğer ortaklıklar ve uluslar arası örgütü ile iş birliği halinde olmak, düzenli göz kontrollerinin yapılmasında, görme kaybı hakkında bilgilendirilmesinde, rehabilitasyon ve destek servislerindeki gelişimi sağlanmalıdır. Erken tanı ve teşhis programlarına olan destek arttırılmalı, körlük ve az görmeyi birlikte içeren ulusal göz sağlık planı geliştirilmeli, rehabilitasyon servisleri ve destek programları ile işbirliği halinde olunmalıdır. Tüm Görme Engelli Vatandaşlarımıza Allah’tan şifalar dilerken, sorunlarının da en kısa zaman içinde çözülmesini temenni ederek sağlık dolu günler diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.