Gözlerini Denizli'nin Güzelliklerine Diktiler

Gözlerini Denizli'nin Güzelliklerine Diktiler

Denizli'de 12 sahada altın arama ihalesi yapılacak olmasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu tahribatın altından kalkılamayacağını ifade etti.

A+A-

Hükümetin ekonomiyi düzeltmek yerine gözünü Denizli'nin turizm ve tarım cenneti verimli topraklarına diktiğini ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu "Altın arama faaliyetleri sonrasında meydana gelecek tahribatın altından kalkamayız" dedi.

Türk Ekonomisinin tepetaklak olduğunu ve Türk Lirası'nın hızla değer kaybettiğine dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Günümüzde altın kurunun rekor üstüne rekor kırdığı, ekonomimizin tepetaklak gittiği bu buhranda; sorumlu olarak bedel ödemesi gereken başta sosyete damat iken, ekonomi politikalarını belirleyenler iken, iktidar yine Denizlimizin doğasını seçmiştir. Biz ekonomik koşulların vahametine değinerek, yıllardır üretimin önemine dikkat çekiyoruz. Zira tarım ve turizm cenneti olan ülkemizin saman dahi ithal eder duruma getirilmesi, basiretsiz tarım ve üretim politikalarının sonucudur" dedi.

ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ

Denizli'nin verimli ovalarında üretim yapan çiftçilerin desteklenmesi gerekirken bu arazilerde altın aramanın ilerde telafisi olmayan sonuçları olacağını belirten Çavuşoğlu, "Bu durumda yapılması gereken tarımı teşvik etmek ve üreticiyi desteklemek iken; iktidarın yörüklerin diyarı Tavas'ın verimli ovasını, başta biberi olmak üzere dünyada ve Türkiye'de marka olmuş Tabae antik kenti ile ünlü Kale'mizi, Büyük Menderes'in verimli topraklarından geçtiği Çal'ımızı, Bekilli'mizi tarım cenneti Çameli Elmalı'mızın verimli topraklarını kurban ediyor oluşunu kabul etmiyoruz ve uyarıyoruz: Bizim üretimiyle, tarımıyla, turizmiyle ve doğasıyla zaten altın değerinde olan Denizli topraklarımızın; altın arama faaliyetleri sonrasında uğrayacağı zararın ve tahribatı 'altın'dan ülke olarak kalkmayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.