Gözütok: Kadın Cinayetleri Sıradanlaştı

Gözütok: Kadın Cinayetleri Sıradanlaştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın ve Aileden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gülcan Gözütok, Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, cinayet, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığını söyled

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı açıklama yapan MHP Kadın ve Aileden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gülcan Gözütok, “Tarihin her devrinde Türk kadınının takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koymuştur.Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadın, Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı oldu. İstiklal Savaşı'nda canını gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bütün kadınlar ana oldukları için özeldir, ama bilhassa da Türk kadını tarihte ve bugün üstlendiği sorumluluklar nedeniyle çok daha özeldir.Kadın; milletlerin kültür aktarıcısıdır. Aynı zamanda sevgi ve şefkat kaynağıdır. Her güzelliğin arkasında, her büyüklüğün ve yüceliğin arkasında hep kadının asil çehresi görünmektedir.Kadın anadır, emektir, sevgidir, merhamettir… Kadın; fedakârlıktır, saygıdır. Kadın; Nene Hatun’dur, Halide Edip’tir, Erzurum’lu Kara Fatma’dır, Halime Çavuştur, Nezahat Onbaşıdır ve daha sayamadığımız kahramanlardır” dedi.

“SORUNLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

8 Mart’ın kadınların karşılaştığı sorunların etraflıca ele alınması anlamında önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Gözütok,  “Bildiğimiz gibi 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.8 Mart günü, kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsat sunmaktadır. Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmaktadır. Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri yerlere, layık oldukları mevkilere gelmeleri vazgeçemeyeceğimiz bir hedef olmalıdır. Bunun için de hepimize büyük görevler düşmektedir. İçinden geçtiğimiz insanlık döneminde, kadınların daha fazla hak ve yetkilere sahip olması, hayatın her bölümünde daha çok katılımcı bir rol takınmaları hem doğaldır, hem mecburidir ve hem de doğru olanı budur.Ne var ki, ülkemizde kadınların karşılaştığı zorluklarda bir hafifleme ve azalma görülmemektedir. Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen katiller tarafından gencecik yaşta hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır.Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının, Türk analarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.