Gtos Terapi Nedir ?

Gtos Terapi Nedir ?

Bir çeşit manuel tedavi olan GTOS terapi yönteminde uygulanan özel metot ve bütüncül teknikler ile kişinin rahatsızlığına özel egzersiz protokolleri yer alır.

A+A-

Gtos terapi, iskelet ve kas sistemini oluşturan bütün yumuşak dokularda (fasya, tendon, kas, ligament vb) etkili olan akut ya da kronik şiddetli ağrıları kalıcı olarak çözen bir metottur. Gtos terapi ile güç kaybı, hissizlik ya da hareket kısıtlamaları yaratan spazm, ağrı ya da sinirsel kilitlenmeler anında ve sürekli olarak çözülebilir.

Neden Gtos Terapi Tercih Edilir?

Gtos terapi kapsamında, uluslararası sertifikalara sahip olan yardımcı manuel ekipmanlar kullanılır. Özellikle klasik tedaviler ile sonuç alınamayan ve operasyon için uygun olmayan kişiler ile ağrılardan tamamen kurtulmak isteyen bel fıtığı ve boyun fıtığı hastalarında kullanılan Gtos terapi Amerika Boston Üniversitesi tarafından da onaylanmış güçlü, başarılı ve fizyoterapiye özel tedavi yöntemlerinden biridir.

İleri düzey bir manuel tedavi şekli olan Gtos, özellikle boyun ve bel fıtığı ameliyatları öncesinde kesinlikle denenmesi gerek yöntemler arasındadır. Yan etkisi olmayan bu tedavi yönteminde iğne, ışın ya da ilaç gibi yöntemler kullanılmaz. Terapi sadece alanında uzman olan ve eğitim sertifikası ile GTOS terapist ünvanı almaya hak kazanmış uzman fizyoterapistler tarafından uygulanır.

Bir çeşit manuel tedavi olan GTOS terapi yönteminde uygulanan özel metot ve bütüncül teknikler ile kişinin rahatsızlığına özel egzersiz protokolleri yer alır. Terapiden sonra kişilerin tamamen ağrıdan kurtulmaları için ilk bilinmesi gereken iyileşmenin bir süreç aldığı ve ağrıların yok olmuş olmasının bu sürecin tamamlandığı anlamına gelmediğidir. Terapi protokolleri bütüncül bir yaklaşım ile ilerler. Yani denilebilir ki her süreç gibi Gtos terapi metodunda da fizyoterapistinizin hazırlamış olduğu programa ve terapi sürecine uyum sağlamak zorundasınız.

GTOS Terapi Nasıl Uygulanır?

GTOS terapi sonrasında, kişiye özel olarak hazırlanan biyomekanik kurallar ile egzersiz programına uymak şarttır. Böylece ağrı şikayetlerinin tekrarlanması engellenmiş olur. GTOS terapi alanında uzman olan fizyoterapist ile tüm süreç boyunca hastayı özenli ve detaylı şekilde bilgilendirirerek ilerler. Kişiye özel olarak hazırlanan düzeltici ve koyucuyu egzersiz programları ile ağrının tamamen önüne geçilebilir. Gtos Terapi'nin merkezimizde ki farkı diğer uygulama metotlarına kıyasla bütüncül yaklaşım ve fonksiyonel tıpta fizyoterapi uygulamaları ile bütün bir biçimde uygulanıyor ve çalışılıyor olmasıdır. Buda başarı oranını fazlasıyla arttırmaktadır.

GTOS Terapi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

GTOS terapi, uygulama sonrasında verilen egzersiz programı ve biyomekanik kurallara uyulduğunda kalıcı bir tedavi yöntemdir. Cinsiyet farketmeksizin hekim tarafından teşhis-tanısı hekim tarafından koyulmuş ve gtos terapiye uygun olmak şartı aranır.

Şu hastalıklarda kullanılır:

  • Omurga sorunlarında (boyun. bel ve sırt ağrıları)
  • Boyun fıtığı, sırt fıtığı ve bel fıtığı sorunlarında,
  • Kas gerginlikleri, yırtıkları ya da tendinitler gibi kas problemlerinde,
  • Fibromyalji, myofasiyal ağrı sendromu, ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklarda,
  • Omuz ağrısı, diz ağrısı gibi tüm eklem ağrılarında ve problemlerinde,
  • Fibromiyalji,
  • Tetik nokta problemlerinde,
  • Sinir sıkışması problemlerinde,
  • Siyatik sinir problemlerinde,
  • Kireçlenme problemlerinde,
  • Epikondilit problemlerinde,
  • Kronik ve akut kas spazmlarında,
  • Halk arasında kulunç diye adlandırılan problemlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Gtos Terapi Ne Kadar Başarılı Bir Metottur?

Binlerce ağır vakada uygulanan GTOS terapi ile yukarıda bahsedilen sorunlarınıza karşı belirlenen seanslar sonunda başarı oranı %85.6'nın üzerindedir. Birçok tedaviyi denemenize rağmen, bir türlü geçmeyen ağrılarınız varsa ve ameliyat uygunluğunuz yoksa hekiminize ve fizyoterapistinize danışarak GTOS terapiyi denemelisiniz. Unutmayın bu terapi herhangi bir ısı, ışık, iğne vb. uygulamaları içermediği için bedeninize uygulanmış olan bir masaj kadar risksiz ve konforlu bir terapi biçimidir. Hassas ciltte oluşabilecek kızarıklıklar dışında hiçbir yan etkisi ya da muhtemel bir riski yoktur.

Seans sayısı hastaya ve hastalığa göre değişmekle birlikte özellikle kronik kas, iskelet, sinir sistemi problemlerinde sonuç alınabilecek GTOS terapi için Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak SEZGİN'e başvurabilir, ağrılarınızdan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Tabi ki unutulmamalıdır; egzersiz ve oluşturulmuş olan yaşam düzenlemenize uymak şartı ile.

Sağlıklı günler.

iletişim numaralarımız

Telefon: 0212 543 0 ABS (227)

Cep & WhatsApp: 0532 345 89 16

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.