Gün Boyu Etkinlik

Gün Boyu Etkinlik

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları Hemşirelik Haftası Etkinlikleri PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

A+A-

Programlar evvela kariyer günleri etkinliğiyle başladı. Kariyer günlerinde ilk önce, Acımabadem Sağlık Grubu Temsilcileri Merve Atagün ve Ayça Öcal çalışma alanı örnekleri üstüne bir sunum yaptılar. Atagün ve Öcal kendi şirketlerinde işe alım süreçleri, hastane bünyesindeki hemşirelerin aldığı eğitimler ve hizmet içi eğitimler ile alakalı bilgiler verdiler. Sunumdan sonra, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Eğitim Hemşireliği Birimi Uzm. Hemşire Züleyha Öztürk Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri ile alakalı bilgi verip, üniversite hastanelerindeki hemşireliğin icra edilmesi ile alakalı değişik bilgiler paylaştı. Ardından, Berliner Tercüme ve Danışmanlık Şirketi Temsilcisi Osman Nergis, katılımcılara hemşirelerin Almanya’da çalışma şartları, kariyer olanakları ve ücretleri hakkında bilgi verdi.

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, öğleden sonra gerçekleştirilen Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Esra Engin’in ‘Farkındalık ve Duygu Yönetimi’ ve daha sonra Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Senem Ermumcu’nun ‘Hemşirelikte Malpraktis’ konulu sunumları ile sürdü.

Sunumlardan sonra PAÜ Halkoyunları Topluluğu’nca sahnelenen halkoyunları gösterisi ve teşekkür belgelerinin katılımı ile sonlandı.

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ

Yapılan Hemşirelik Haftası Etkinlikleri ile alakalı açıklamalar yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, Dünyanın her yerinde hemşirelerin sağlık hizmetlerinde yaşamsal önem taşıdığını, tüm hastalara yüksek kalitede bakım sağlanabilmesi için hemşirelerin çalışma şartlarının uygun, güvenli ve memnun edici seviyede olması gerektiğini, artık bu sorunlara çözüm üretme zamanının geldiğini, bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak için akademik ve klinik alanda, kanıta dayalı uygulamaları klinik ortama aktarılması gerektiğini, bilimsel araştırma sonuçlarının görünür ve uygulanabilir duruma getirilmesi gerektiğini belirtti ve tüm hemşirelerin hemşirelik haftasını kutladığını sözlrine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.