Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın Cezası Onandı

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın Cezası Onandı

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın 150 günlük hak mahrumiyeti cezası Yargıtay tarafından onandı.

A+A-

Güney Belediyesi’nde tekniker olarak çalışan Raif İ., 2017’de haksız yere işten uzaklaştırıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurdu. Denizli İdare Mahkemesi çalışanın başvurusunu haklı bularak göreve iadesini istedi. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise mahkemenin kararına uymak yerine, Raif İ. İsimli çalışanın işe dönmemesi için mecliste karar alıp tüm partilere imzalattı. Mahkeme kararını meclis imzalarıyla devre dışı bırakmaya çalışan Halil Ayhan’a ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçunu işlediği için dava açıldı. Yerel mahkeme Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı önce 10 aya düşürdü ve daha sonra 6 bin para cezasına çevirdi.

Üst mahkemeye başvuran Raif İ. İse haklı davasında Antalya Bölge Mahkemesi’ne başvurdu. Üst mahkeme Yerel Mahkemenin verdiği cezayı yeterli görmedi ve Halil Ayhan’a 150 gün hak ve yetki kısıtlaması yönünde karar verdi. Tüm bu olanların ardından 11 Kasım 2020 itibariyle ceza kesinleşti fakat Halil Ayhan davayı Yargıtay’a taşıdı. Ayhan, Yargıtay davası sürecinde görevine devam etti.

Uzun süren yargı süreci sonuçlandı. Yargıtay, İstinaf Mahkemesi’nin 150 gün hak mahrumiyeti ve yetki kısıtlaması kararını onadı. Haberde, kararın İçişleri Bakanlığı tarafından Güney Kaymakamlığına iletildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.