Güney'e Büyükşehir Eli Dokunuyor

Güney'e Büyükşehir Eli Dokunuyor

Denizli ilinin Güney ilçesinde meydana gelen sel felaketinin yaraları Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Belediyesi ve devletin tüm kurumları ile beraber sarılıyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri aşırı yağışlardan sonra gerçekleşen sel felaketinden çok etkilenen Güney ilçesinde seferberliğe girişti. Bilhassa ilçe merkezinde gerçekleşen hasarları gidermek amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Güney Belediyesinin ekipleri ilçedeki felaketin yaralarını sarmaya başladılar. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Güneyli vatandaşları yalnız bırakmadı. Başkan Osman Zolan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Güney Kaymakamı Fatih Bayram, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve beraberindekiler afetin yaşandığı Güney ilçesinde incelemelerde bulundular.

 

Özkan: "Vatandaşlarımızın yaraları sarılacak"

 

Milletvekili Özkan, doğal afetin her yerde bir gerçek olduğunu ifade ederek dünyanın süper güçlerinin bile doğal afetlerden etkilendiğini ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerinin saatler geçmeden buraya geldiklerini ve yaraların bir an önce sarılacağını dile getirdi.

 

Ayhan: "Bizi hiç yalnız bırakmadılar"

 

Güney Belediye Başkanı Ayhan ise, ilçenin bu hafta 3 kez doğal afet yaşadığını ifade ederek Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hemen geldiklerini ve kendilerini hiç yanız bırakmadıklarını, Ekonomi Bakanı, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanının konu ile alakalı gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

 

Başkan Zolan: "Güney'de hayatı normale döndü"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Güney'de arka arkaya 3. Defa afetin meydana geldiğini ifade ederek en şiddetlisinin metrekareye 75 litre yağış düştüğünü vurguladı. Başkan Zolan, Denizli'ye senede metrekareye 300-350 litre yağış olduğunu öngörüldüğünde Güney'e 20 dakikada metrekareye 75 litre yağışın düştüğünü, Güney’in uzun senelerdir en yüksek yağışı aldığını, coğrafi yapısı ve süren inşaatlar noktasında tüm caddelerde hasarların oluştuğunu, 1-2 metreye varan hendeklerin oluştuğunu, Büyükşehir, Güney Belediyesi ve devletin tüm kurumları ile beraber ilk 2 afetin yaralarının sarıldığını ama 3.cüsünün daha şiddetli geldiğini, şu anda hayatın normale döndürüldüğünü, alt yapıda çok büyük hasarın olduğunu, hep beraber bu hasarları gidereceklerini söyledi.

 

"Ele evererek Güneyimizin sıkıntılarını gideriyoruz"

 

Başkan Osman Zolan, şu anda vatandaşların hayati anlamda sıkıntılarının olmadığını, önemli olanın can sağlığı olduğunu ve kendilerinin tesellisinin bu olduğunu, Güney’in kısa bir zamanda ayağa kalkacağını, bu hasarlardan da hiçbir eser kalmayacağını, Güney'de işin başında olduklarını, Üst yapı yapılan yerlerde de büyük hasarların olduğunu, felaketin boyutlarının çok üst seviyede olduğunu,  tüm kurumlarla bu işe sahip çıktıklarını, herkese teşekkür ettiğini ve Güney'e geçmiş olsun dilediğini iletti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.