Günün Menüsü

Günün Menüsü

A+A-

Ayran Çorbası

1 kase yoğurt

1 yumurta

2 yek kaşığı un

7 yemek kaşığı tepeleme tel şehriye

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kuru reyhan tuz

Tavuk suyunuz varsa onu kullanın yoksa

Tavuk tableti 1 tane

3 su bardağı su

Ayran Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye suyu koyup kaynatın ve şehriyeyi dökün ve biraz kaynamaya bırakın diğer yandan da bir kaseye yoğurdu koyun içine unu yumurtayı koyup karıştırıcıyla karıştırın ve kaynayan suyun içine döküp karıştırın diğer yandan cezveye sıvı yağı koyup içine de reyhanı döküp yakmadan hafif cızlıcak şekilde çorbanın üstüne dökün ços diye bir ses çıkacak ve çorbanız hazır afiyet olsun.

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

2 büyük yufka

Soğan

Bezelye

Havuç

Tavuk göğsü

Biber

Yoğurt

Tereyağ

Salça

Sultan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Tavada soğanı sıvı yağla pembeleşene kadar kavuruyoruz sonra tavuk göğsünü ekliyoruz.Minik doğranmış )daha sonrada bezelye havuç ve patatesi de küp küp doğrayıp ekliyoruz yaklaşık 15 dk piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Öbür yandan yufkayı dörde bölüp sıvı yağ sürüp bir kasenin içinde koyup iç malzemeyi koyup kapatıp ters çevirip fırın tepsisine koyuyoruz üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece 30 dk pişirdikten sonra yoğurt ve tereyağlı salça döküp afiyetle yiyoruz.

Gazete Tatlısı

1 kase ceviz

Hamuru için:

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı soda

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

¼ limon

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 bardak su

½ limon

Üzeri için:

1 kase antep fıstığı

2 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı margarin margarin

Gazete Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Baklava hamuru için aldığı kadar una iki yumurta, bir paket kabartma tozu, birer çay bardağı yoğurt, soda ve sıvı yağ ile bir tatlı kaşığı sirke ve çeyrek limonun suyu karıştırılıp iyice yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünüp un serpilen tepsiye dizilerek dinlendirilir. Baklavanın şerbeti için dört su bardağı şeker dört bardak su ile kaynatılır ve yarım limon sıkılır. Dinlenen hamurlar nişasta serpilerek incecik açılır. Oklavaya sarılıp büzülen yufka, büyükçe bir kağıdın üzerine açılarak oklavadan ayrılır. Diğer bezelerde aynı şekilde açılıp bir kağıdın üzerine yerleştirilir. Kağıdın üzerinde dinlenen yufkaya ceviz serpilir. Kağıt iki ucundan tutularak yufka sarılır ve dilimlenir. 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı margarin karıştırılıp kızdırılır. Kızgın yağın üzerindeki köpüğü alınır. Dilimlenen baklavalar tepsiye dökülüp üzeri yağlanır ve fırında pişirilir. Şerbet pişen baklavanın üzerine dökülür. Servis tabağına alınan baklavanya kırılmış bir kase antep fıstığı serpilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.