Günün Menüsü

Günün Menüsü

A+A-

Labne Köfteli Çorba

Labne Köfteli Çorba Tarifi'nin Malzemeleri

 

Köftesi için;

1 kase ince bulgur

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı irmik

1 kase ceviz içi

1 yumurta

1 yemek kaşığı labne peynir

1 kase kuru soğanla kavrulmuş kıyma

1 çay kaşığı kuru nane, pul biber

 

Çorbası için;

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

6 bardak soğuk su

1 yemek kaşığı dolusu labne peyniri

Tuz

 

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı

1 limon suyu

 

Üzeri için;

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber

 

Labne Köfteli Çorba Tarifi'nin Yapılışı

Önce köftemizi hazırlayalım. Onun için bir yoğurma kabına ince bulgurumuzu bırakalım. Üzerine sırasıyla unumuzu, irmiğimizi, bir yumurtamızı, tuzumuzu ekleyip üzerine bulguru ıslayacak kadar su bırakıp bir kenarda en az on dakika bekletelim. Sonra yavaş yavaş elimizle çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım. Arada sudan yardım alalım. Eğer elinizle köftenizi kontrol edin, özlü değilse bir miktar yani yarım yemek kaşığı daha un ekleyebilirisiniz sakıncası yok. Daha sonra önceden bir kuru soğan ile kavurduğumuz kıymamıza yeteri kadar ceviz içi ve bir yemek kaşığı labne peyniri ekleyip iyice karıştırıp yayvan bir tabağa alalım. İç harcımızda hazır olduğuna göre köftemizi hazırlayalım. Onun için yoğurduğumuz köfteden bir parça koparalım ve avcumuzda yuvarlayıp işaret parmağımızla oyup içine bir çay kaşığı labne harçlı kıymamızdan bırakalım ve yavaş yavaş yuvarlayarak kapatalım. Hepsini bu şeklide hazırlayalım eğer içimiz biterse birazını da küçük misket köfte yuvarlayabiliriz. Şimdi çorbamızı pişirmeye geçelim, onun için bir çorba tenceresine bir yemek kaşığı tereyağını, üzerine de iki yemek kaşığı dolusu unumuzu ekleyelim ve ocağımızın altını yakıp un ile tereyağını bir miktar kavuralım. Sonra üzerine altı su bardağı soğuk suyumuzu bırakalım. Soğuk su bırakmamızın sebebi un topaklanmasın kaynayana kadar karıştırıp unumuzu eritelim. kaynayınca lezzet katsın diye tekrar bir yemek kaşığı tekrar labne peynirinden kaynayan çorbamıza bırakalım. Tek tek kaynayan çorbamıza köftelerimizi atalım. Bir iki taşım kaynayınca bir yumurta sarısı ve bir limon suyuna bir çay kaşığı karabiber ekleyip, iyice karıştırıp kaynayan çorbamıza ekleyelim ve bir iki taşım daha kaynayınca çorbamızın altını kapatalım. Çorbamız pişti, şimdi üzerinin yağını hazırlayalım. Onun için bir tavaya sıvı yağımızı ve pul bibeimizi ekleyip ısıtalım, çorbamızı bir çorba kasesine alıp üzerine yağımızı ekleyelim, sıcak sıcak servis yapalım. 

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

500 gram kıyma

4 adet orta boy patlıcan

4 adet kırmızı kapya biber

4- 5 adet yeşil koy biberi

Orta boy soğan

3-4 diş sarımsak

2-3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi

1 yumurta

Tuz, baharat

Kaşar peyniri dilimleri

Patlıcan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Köfte için kıymaya yumurta soğan sarımsak rendesi ekmek içi ve baharatları ekleyip iyice harmanlıyoruz. Güzelce yoğrulmuş harcımızın ağzını kapatıp dolaba dinlenmeye kaldırıyoruz. Patlıcanları ve biberleri yıkayıp güzelce fırın teline diziyoruz. 240 derecede iyice közlüyoruz. Közlenen patlıcanları tertemiz soyup ortasını hafifçe yarıyoruz. İçlerine kaşar dilimleri koyuyoruz. Dinlenen köfte harcımızı dolaptan alıyoruz. Tezgahın üzerine streç film serip harcın dörtte birini üzerine yayıyoruz. Yayılan harcın ortasına patlıcanların birini koyuyoruz. Sapı dışarıda kalacak şekilde streç yardımıyla kenarını harçla kaplıyoruz. Diğer harç ve patlıcanları da aynı şekilde sarıp yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta fırçasıyla sıvı yağ sürüyoruz. Fırına verip 200 derecede 45 dk pişiriyoruz. Pişen patlıcanlı köftelerimizi servis tabağına alıp közlenmiş biberler pilav ve yoğurtla servis ediyoruz.

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

1,5 su bardağı kuskus

Yarım su bardağı şehriye

3 su bardağı sıcak su

Biraz tereyağı  tereyağı biraz sıvı yağ

Tuz

Kuskus Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Terayağını ve sıvı yağı tencereye alıp şehriyeleri kavuruyoruz, şehriyelerin rengi dönmesine yakın kuskusları da ekleyip birlikte bir süre daha kavurup sıcak suyunu tuzunu ekleyip kaşığa yakın bir ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 

Bezelyeli Havuç Salatası

 

Bezelyeli Havuç Salatası Tarifi'nin Malzemeleri

4-5 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 kutu mısır

1 adet kırmızı biber

5-6 adet kornişon turşu

Yarım demet dereotu

1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)

 

Sos için;

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı mayonez

Zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber

Bezelyeli Havuç Salatası Tarifi'nin Yapılışı

Biberi minik minik doğrayıp, çok az yağda soteleyin. Karıştırma kabına alın. Havuçları rendeleyip, soteleyin. Bezelyeleri haşlayın. Dereotunu ve kornişon turşuyu minik minik doğrayıp, karıştırma kabına alın. Mısır ve cevizi de ekleyip karıştırma kabında karıştırın. Sos malzemeleri karıştırıp ekleyin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırıp, servis tabağına alın. Dilediğiniz gibi süsleyip, servis edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.