Günün Menüsü

Günün Menüsü

A+A-

Kremalı Sütlü Sebze Çorbası

 

Kremalı Sütlü Sebze Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri

2 küçük boy veya bir büyük boy patates

1 orta boy soğan

1 kırmızı biber

1 havuç

1 et bulyon

2 litre su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

 

Meyanesi için:

2 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı un

Yarım litre süt

1 paket (200 ml) krema

 

Kremalı Sütlü Sebze Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tüm sebzeleri minik küp küp doğruyoruz, ince doğranmış soğanı yağda biraz soteliyoruz. Sonra sebzeleri de ilave edip 5-6 dakika daha sotelemeye devam ediyoruz. Üzerine kaynamış sıcak suyu, tuzu ve et bulyonu da ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

 

Meyane için: Tereyağı ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz, üzerine sütü yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak ilave ediyoruz. Kremayı da ilave edip haşladığımız sebzelerin içine ilave ederek bir iki taşım kaynatıyoruz. Sonra  çorbamızı servis yapabiliriz.

Fırınlanmış Izgara Bonfile

Fırınlanmış Izgara Bonfile Tarifi'nin Malzemeleri

500 gram  bonfile

300 gram mantar

Dilediğiniz kadar sivri biber

Dilediğiniz kadar çeri domates

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

 

Fırınlanmış Izgara Bonfile Tarifi'nin Yapılışı

Izgara tavanızı ocağa koyup altını iyice açın. Siz eti hazırlayana dek tava kızsın. Et buzdolabındaysa eğer pişirmeden yarım saat önce mutlaka çıkarın. Etin üzerine az miktarda zeytinyağı dökün. Varsa deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber serpin.

Tuz ve karabiberi etin her tarafına iyice sürün. Fırınınızı da 200 dereceye getirin, siz eti ızgaralarken fırın da ısınmış olur. Etin iyice kızmış ızgara tavaya koyun. Mantar, biber ve domatesleri de etin etrafına dizin. Etin her bir yüzünü 3 dakika pişirdikten sonra ızgara tavanızı doğruca fırına atın. Yalnız tavanızın fırına girmeye uygun olması gerekiyor. Değilse et ve diğer malzemeleri hemen başka bir fırın tepsisine aktarıp fırına atabilirsiniz. 200 derecelik fırında sadece 10 dakika daha pişirin ve çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirin.

Hasat Pilavı Tarifi

Hasat Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

200 gram Amerikan pirinci

1 adet dilimlenmiş havuç

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 demet doğranmış taze soğan

1 adet çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış, soyulmamış elma

½ yemek kaşığı tuz

½ yemek kaşığı biber

½ su bardağı tohumsuz kuru üzüm

1 yemek kaşığı susam

Hasat Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Orta boy bir tencerede, havuçları sıvı yağ ile orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Sonrasında soğanları ve elmaları da ekleyin. 5 dakika daha pişirin.

Pirinç ve su ekleyerek kalan malzemeleri de karıştırın. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata

 

Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata Tarifi'nin Malzemeleri

Roka

Maydonoz

Dereotu

Nane

Kuzu ıspanak

Kırmızı biber

Yeşil ekşi elma

Havuç

Ceviz

Yaban mersini

Yaban Mersinli Yeşil Elmalı Salata Tarifi'nin Yapılışı

Tüm malzemeleri yıkanıp süzdükten sonra iri iri doğranır havuç ve biber jülyen doğranır elmada ufak doğranır. (ben şık görüntüsü olsun diye elma ve havucu tırtıklı bıçakla doğradım).

Ceviz yaban mersini ekleyip. Yağ tuz limon sosuyla servis edilir. Bir arkadaşım nar da koymuştu ben yakıştırmadım ama isteğe göre değişebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.