Günün Menüsü

Günün Menüsü

A+A-

Patates Çorbası Sütlü

 

Patates Çorbası Sütlü Tarifi'nin Malzemeleri

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kırmızı soğan

5 orta boy patates

1 litre su

1 tavuk bulyon

2 kahve kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

Yarim çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

1 su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı un

Patates Çorbası Sütlü Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye ilave etiğimiz sıvı yağda ince doğradığımız kırmızı soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üstüne küp küp doğradığımız patatesler eklenip 5 dk kavrulur ve su eklenir, suyu 3 parmak patateslerin üstüne çıkacak şekilde doldurulur ve 20 dk patatesler yumuşayana kadar ağzı kapalı şekilde kaynatılır. Baharatlar ve tavuk bulyon eklenir blenderden geçirilir. Hazırladığımız un ile beraber çırpılmış soğuk sütü ilave edip karıştırılır.

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi'nin Malzemeleri

250 gram kuru patlıcan

Yarım kase kuru biber

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağı

Tuz

Pul biber

Karabiber

1 kase yoğurt

 

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi'nin Yapılışı

Kuru patlıcan ve biberi haşlayalım ve yıkayıp süzelim. Derince bir tencerede yemeklik doğranan soğanı sıvı yağda kavuralım. Salçayı da ekleyip birazda o şekilde kavuralım. Haşlanıp süzülen patlıcan ve biberi tencereye ekleyip, rendelenen sarımsak ve baharat ve tuz ile kavuralım. Servis tabağına alalım ve üzerine yoğurt ekleyelim.

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

 

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tarifi'nin Malzemeleri

1 bağ pırasa (5- 6 tane)

2 tane havuç

1 çay bardağı zeytinyağı

1 türk kahvesi fincanı pirinç

2 portakalın suyu

1 limon suyu

1 çay kaşığı şeker

Tuz

 

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tarifi'nin Yapılışı

Pırasalar ayıklanıp yıkanır, 4-5 cm uzunlukta boyuna ve verevine kesilir. Tencereye yağ, pırasa ve havuçlar konulur ve rengi dönünceye kadar tencerenin kapağı kapalı halde öldürülür. Pirinç, tuz, şeker, limon ve portakal suyu, 1 su bardağı da su eklenir. Kısık ateşte pirinçler uzayıp pırasa ve havuçlar da yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Çin Pilavı

Çin Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

2 su bardağı uzun pirinç (jasmine olabilir)

3 su bardağı su

Zeytinyağı

1 adet havuç

1 nescafe fincanı haşlanmış bezelye

1 nescafe fincanı doğranmış kornişon salatalık turşusu

2 adet kırmızı kapya biber

2-3 adet yeşil soğan

Maydanoz

Dereotu

1/2 limon suyu

Tuz

Çin Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Pirinçleri tuzlu suda 15-20 dakika bekletip nişastasının çıkmasını sağlayın. İyice yıkadıktan sonra suyunu süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağın da pirinçleri birkaç dakika kavurup tuzunu ve suyunu ekleyin, pilav gibi pişirin. (Çok yumuşak yada sert olmasın, orta yumuşaklık ve dirilikte olacak) Piştikten sonra tencerenin kapağını açarak soğumaya bırakın. (Pirinçler soğumadan malzemeleri eklerseniz hem lapa olur hem de yeşilliklerin rengi kararır)

Daha sonra küp şeklinde doğranmış biberleri, kornişon turşuyu, rendelenmiş havucu, konserve mısır ve bezelyeyi bir kapta karıştırın. Üzerine soğumuş pilavı ekleyerek karıştırın. En son ince ince doğranmış taze soğan ve dereotunu, limon suyunu biraz da zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Tavada Mozzarellalı Kaymaklı Künefe

Tavada Mozzarellalı Kaymaklı Künefe Tarifi'nin Malzemeleri

150 gr taze kadayıf

50 gr tereyağı

100 gr kaymak veya krema

Mozzarella peyniri

 

Şerbeti İçin:

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 çay kaşığı limon

 

Üzeri İçin:

Yeterince ceviz, antep fıstığı veya fındık

Tavada Mozzarellalı Kaymaklı Künefe Tarifi'nin Yapılışı

Şerbet için şekeri soğuk suda iyice eritin ve kaynatın. Kaynama sırasında limon ekleyin ve 5 dk sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Erimiş tereyağını kadayıfın üzerine dökün ve kadayıfın her teli yağlanacak şekilde karıştırın. Karıştırma işlemi sırasında kadayıfları parçalamaktan çekinmeyin, ideal boyut bir parmak uzunluğu. Yağlama işleminden sonra, kaymak veya kremayı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Hazırladığınız kadayıfın yarısını tavaya yayın. Üzerine mozzarella peynirini kenarlardan taşmayacak şekilde yerleştirin. Kalan kadayıf ile peynirin üzerini örtün. Kısık ateşte altın rengi alana kadar önlü arkalı kızartın. Soğuk şerbeti üzerine dökün. Kırık ceviz, fındık veya antep fıstığı ile sıcak servis yapın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.