Gürcan Güven: ''Çivril ürünleri marka olacak''

Gürcan Güven: ''Çivril ürünleri marka olacak''

Çivril Belediyesi tarafından bürokratik işlemleri başlatılan Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi için ilk adımlar atıldı.

A+A-

Çivril Gürpınar arasında kurulması planlanan Çivril Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başlayan Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven “Denizli’de meyvecilik ve tarımın başkenti konumunda olan Çivril’in geleceği Tarımsal Organize Sanayi bölgesinde” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile proje hakkında görüşmelerin başladığını belirten başkan Güven “Çivril’i daha yaşanabilir bir kent yapma yolunda devam çalışmaların yanında Çivril’de istihdamı arttırıcı projeler üzerinde de çalışıyoruz. Çivril tarım ve tarım ürünleri üretiminde Denizli’de önemli bir merkez. Meyve üretimi, süt üretimi  ve hayvancılık ilçemizde çok ilerlemiş durumda. Üretilen ürünlerin pazarlanması ve üretim için gerekli ekipmanların yerinde tedariği için ilçemize büyük ve kompleks bir Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için çalışmalara başladık” dedi.

ÇİVRİL HEM UŞAK HEM DENİZLİ’DE SÖZ SAHİBİ OLACAK

Çivril’in Denizli’de tarımsal üretimde ciddi bir paya sahip olduğunun altını çizen başkan Gürcan Güven “Denizli genelinde baktığımız zaman Çivril tarımsal ürünler üretiminde lider konumda. İlçemizde 2015 yılı verilerine göre yıllık süt üretimi 121 BİN 498 ton,Elma üretimi 47 BİN ton, Kiraz 10 BİN 450 ton, Şeftali 24 BİN ton, Buğday 85 BİN ton, Ayçekirdeği 119 BİN ton ilçe genelinde ekilebilir arazi toplamı 496 BİN 770 Dekar. 42 BİN büyükbaş hayvan,99 BİN küçükbaş havyvan ve 1 MİLYON 450 BİN kanatlı hayvan var, tarımın bu kadar yoğun yapıldığı bir bölgede Tarımsal Organize Sanayi bölgesi  çiftçi ve üreticimiz için can suyu olacaktır. Yapacağımız Organize Sanayi bölgesi ile hem yetişen ürün miktarında hemde kalitesinde artış olacak. Konumu itibarıyle de oluşturcağımız bölge sayesinde hem Uşak’ta hem de Denizli’de söz sahibi olacağız” dedi.

Gürpınar mahallesinde kurulması planlanan Tarımsal Organize Sanayi Bölgesinin 80 BİN metre kare alana sahip olacağı ve tarımsal ekipman üretimi, süt depolama ve işleme alanları,meyve tasnif depolama ve paketleme alanlarından oluşacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.