Gürlesin 7 Ülkeden Gelenlere Ev Sahipliği Yaptı

Gürlesin 7 Ülkeden Gelenlere Ev Sahipliği Yaptı

Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu, AB-Comenius programı kapsamında “Sen Bana Öğret Ben Sana Öğreteyim-Bilgelik ve Yaşam” projesi kapsamında 7 ülkeden 19 öğretmeni ağırlıyor.

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de projenin ilk etkinliğinde o ülkelerden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Avrupa Birliği Comenius Programı, genel olarak, okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen bir hayat boyu öğrenme programı.Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor.

 

7 ÜLKEDEN GELDİLER

Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu,  AB-Comenius programı kapsamında  İspanya, İtalya, Romanya, Polonya, Litvanya, Macaristan ve  İsveç ile birlikte “Sen Bana Öğret Ben Sana Öğreteyim-Bilgelik ve Yaşam” projesini gerçekleştiriyor. Ülkelerarası kültürel paylaşımlara da katkı sunan proje kapsamında Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu, 7 ülkeden 19 öğretmeni bir hafta boyunca ağırlayacak.

 

ZEYBEK GÖSTERİSİNE BAYILDILAR

Proje kapsamında ilk program Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu’nda Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Okul Müdürü Remzi Kavurkacı ve 7 ülkeden gelen öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Programda ilk olarak okul öğrencileri Zeybek gösterisi sundu. Yabancı misafirler, büyük ilgiyle izledikleri ve çok beğendiklerini ifade ettikleri Zeybek gösterisini telefon ve tabletleriyle kaydetti. Sonrasında proje kapsamında Denizli Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu öğrencilerinin büyüklerine ve yaşlılara bilgisayar, akıllı telefon kullanmayı öğretmeleri onlardan ise hamur açma, ahşap boyama, örgü örme konularında aldıkları eğitimleri gösteren bir slayt gösterisi sunuldu.

Etkinlik okul öğrencilerinden oluşan bir grubun İzcilik yemini töreni ile devam etti. Yabancı misafirler ve protokol üyeleri, izcilerin fular ve şapkalarını takarak, İzciliğe ilk adımlarını atmalarında miniklerin yanında oldu.

 

DENİZLİ’DE OLMAKTAN MUTLUYUZ

Proje kapsamında Türkiye’de ve Denizli’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirten 7 ülkeden gelen öğretmenler, “Başta çok sıcak bir şekilde karşılandık. Türk insanın misafirperverliği hep söylenirdi. Burada bunu birebir yaşamış olduk. Denizli’yi tanımak, kültürünü öğrenmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için buradayız. Beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini görmenin heyecanı içerisindeyiz” dediler.

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’da böylesi önemli bir proje kapsamında 7 ülkeden misafirleri ağırlamanın onur ve mutluluğunu duyduklarını vurguladı.

 

DENİZLİ’NİN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDECEKSİNİZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, yabancı misafirlere Denizli’ye Pamukkale İlçesi’ne hoş geldiklerini belirterek, “Proje kapsamında kültürel paylaşımlar yapılacak. Denizli’yi tanıyacaksınız. Denizli, başta tekstil olmak üzere sanayisiyle, girişimci insanlarıyla tanınır. Dünyada eşsiz olan beyaz cennet Pamukkale ve 18 antik tarihi şehir ile hem doğal hem de tarihi zenginliklere sahibiz. Ayrıca termal kaynaklarla sağlık turizminde Denizli, büyük bir potansiyel barındırıyor. 5 günlük Denizli gezinizde bu güzellikleri görme fırsatı bulacaksınız. Denizlimizi ise ülkenizde anlatacaksınız. Sizleri Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkan Gürlesin konuşmasının ardından ise, yabancı misafirlere Denizli’yi  Pamukkale’yi hatırlamaları için birer havlu hediye etti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.