Güvenlikte Revizyona Gidilecek

Güvenlikte Revizyona Gidilecek

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, CHP'nin güvenlik politikası ve güvenlik ile alakalı çalışan kamu görevlilerine dönük iyileştirme projelerinden bahsetti.

A+A-

Bireysel hakları ve özgürlükleri, toplumsal huzuru, insan haklarının temel alınacağı bir güvenlik anlayışının esas alınacağını belirten Arslan, demokrasi, huzur ve barış ve ulusal birlik ve egemenlikten taviz vermeksizin eşit yurttaşlık temelinde tesis edeceklerini ve ülkedeki dış tehditlerin en aza indirileceğini belirtti.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER REFAHA KAVUŞACAK

Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının sıkıntılarının çözümü için Başbakanlık’a bağlı olacak “Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu”nu kurulacak.

GAZİLER MİLLETVEKİLİYLE EŞİT SAĞLIK HAKKI ALACAK

Tüm şehit aileleri ve gazilere yeşil pasaport verilecek, kişi sınırı olmaksızın, kamu kurumlarında istihdam edilebilecekler ve tüm gazilerin sağlık güvenceleri, milletvekilleri ile eşit seviyeye getirilecek.

DEVLETE LİYAKAT GELİYOR, KAMU YARARI ÖNE ÇIKIYOR

Güvenlik personelinin işe alma ve işte yükselme noktalarında siyasi kayırmacılığa son verilecek, liyakat esas alınacak.

BİREYSEL SİLAHLANMAYI ZORLAŞTIRIYORUZ

Bireysel silahlanmaya kısıtlama ve denetleme gelmesi ile alakalı yasal düzenlemeler yapılacak ve silaha ulaşım zorlaştırılacak.

ÜNİVERSİTELİ ASKERLİĞİNİ TATİLDE YAPABİLECEK

Askerlik süresi kısaltılacak ve üniversite öğrencileri askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde 3’er aylık dönemler ile yapabilecek. Er ve erbaşların askerlik zamanları sigortalı sayılacak, primleri devlet tarafından ödenecek.

POLİSE 3600, ASTSUBAYA 4800 EK GÖSTERGE GELİYOR

Polise, cezaevi infaz koruma personeline 3600 ek gösterge gelecek.  Güvenlik kuvvetlerinin halk ile daha iyi ilişkiler kurabilmeleri ve zor koşullarda görev yapabilmeleri için etkili psikolojik destek almaları sağlanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.