Genç Yazar İlk Romanını Yayınladı

Genç Yazar İlk Romanını Yayınladı

1996 senesinde Denizli'de doğan Emin Can Soyuçok, Görmeyi Bilen Gözler romanı ile sizi müthiş bir hikayenin içine çağırıyor.

A+A-

Babasının mesleği sebebi ile 1997'de Çankırı'nın Yapraklı ilçesine yerleşen ve 2002 yılında Denizli iline gelen Soyuçok, 2016 senesinde Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne kazandı. Bu arada 2018'de Anadolu Üniversitesi Açık öğretim  Fakültesinden 2. üniversite olarak Adalet Bölümüne başladı.

 

Soyuçok’un edebiyata olan ilgisi 2007'de şiirler ile başladı ve daha sonra şiirlerden düzyazıya geçiş yaptı. Soyuçok’un bu serüveni 2018'de Görmeyi Bilen Gözler adındaki  ilk romanı ile meyvesini verdi. Şu an 'Sessizliğimin çığlık attığı an' diye de tanımladığı şiir çalışmalarını sürdüren Soyuçok, Hayat ismindeki şiir kitabını ve Görmeyi Bilen Gözler 2 romanını yayınlamak için çalışamalarına devam ediyor.

Görmeyi Bilen Gözler

Yazar Soyuçok ilk ürünü olan Görmeyi Bilen Gözler’e şöyle başlıyor:

“Bir durak hikayesiydi bu. Her sabah gördüğü fakat tanımadığı bir kızı beklediği duraktı. Soğuktu, merdivenler buz kesmişti. Üşüyordu fakat birkaç dakika sonra onun apaydınlık yüzünü göreceği heyecanıyla ısınıyordu. Derken caddenin köşesinden beliren o kızı gördü. Salına salına kendisine doğru geliyordu. Kız, karşıda bekleyen uzun boylu oğlanı görüyordu fakat kendisi için beklediğini, içinde gizli olan aşkı, ruhunda kendisi için birikmiş şiirleri. kendisini deliler gibi sevdiğini görmüyordu. Sevilmek görmeyi bilen gözdeydi çünkü. Ve akıl kalpten üstünse gelin Güven'in Aysima'ya olan sevdasına tanık olalım hep birlikte. Göreceksiniz ki kalp her zaman galip gelecektir her ne kadar canı acıyacak olsa da...”

Ve sizleri güzel bir hikayenin içine çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.