Yıkım Akşamları Yapılıyor

Yıkım Akşamları Yapılıyor

Denizli iline bağlı olan Merkezefendi ilçesinde, Gazi Bulvarı ile Enverpaşa caddelerinin kesişmiş olduğu yerdeki bulunan Özel İdare İşhanı'nın yıkımına başlandı.

A+A-

Merkezefendi'ye bağlı Saraylar Mahallesi, Enverpaşa Caddesi’ndeki parsel üstünde bulunan, bodrum bölümleri ile beraber 9 katlı bir bina olan Özel İdare İşhanı'nın yıkım için iş makineleri çalışmalarına başladı. 18 Nisan tarihinde yapılmış olan ihale ile 16 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın yıkım işini alan firma, yaya ve araç trafiğinin daha az olduğu akşam sularında çalışmalarını yapmakta.

 

Yıkıl yapılacak yerin çevresindeki esnaf, yıkım çalışmalarından haftalar öncesi bölgedeki Enverpaşa Caddesi'nin 459 Sokak ile 512 Sokak kesişimi arasında kalan bölümle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın Delikliçınar yönüne olan şeridinin trafiğe kapatıldığından bahsederek çalışmanın hızlı bir biçimde yapılarak enkazın kaldırılmasını talep ettiler.

1979’da Hizmete Açıldı

Yapımına 1970'li senelerin ortasında başlanarak, 1979’dan beri hizmete açılmış olan İşhanında 250 işyeri yer almakta. İşhanından önce ise burada, Denizli ilinde ikamet eden Rum asıllı Kimon Pondozoplu'nun evi vardı. Bu yapı daha sonra da Vali Konağı'na dönüştürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.