Hain Örgüt Destekçilerine Jandarma Tokadı

Hain Örgüt Destekçilerine Jandarma Tokadı

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı yapılan operasyonlarda 13 PKK'lı hain gözaltına alındı.

A+A-

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimat ve emirleriyle İl Jandarma komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma faaliyetleri kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan;10,Emniyet Müdürlüğü TEM şubesi ekiplerince de Terör Örgütünün Propagandası Yapmak (PKK/KCK) suçu kapsamında; 3 olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl jandarma ekipleri T.İ,M.T,M.T,R.İ,F.İ,M.Ç,Ş.Ç,Y.E,M.Ş, A.T. isimli şüpheli şahsın evlerinde arama yapıldı. Arama sonucunda (2) adet ruhsatsız av tüfeği ve (1) adet kurusıkı tabanca ile dijital materyallere el konulmuş olup şüpheliler (4) gün süre ile gözaltına alınarak adli işlemlere başlandı.

Ayrıca ; aynı anda  Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ve emirleriyle Iğdır Emniyeti Müdürlüğü TEM şube tarafından Terör Örgütünün Propagandası Yapmak (PKK/KCK) suçu kapsamında;  A. E., B.B, Ö.B. İsimli şüpheliler;  TEM Şube Müdürlüğünce yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde yakalanarak 2(iki) gün süreyle gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 1 adet kabze kısmı siyah olan 11,5 cm, kesici kısmı 13 cm olan üst kısmı tırtıklı bıçak ve 1 Adet kabze kısmı kahve renkli 13 cm kesici, kısmı 10 cm uzunluğunda olan toplam 2 adet bıçak elde edilmiştir.

Yakalanan Şüpheli şahısların İl jandarma komutanlığı ve emniyet Müdürlüğünde sorgularının devam ettiği  , işlemleri akabinde adliyeye sevk olacağı belirtildi.

Iğdır’da PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne yönelik operasyonların devam edeceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.