Hainler Sivillere Saldırdı

Hainler Sivillere Saldırdı

TSK’nın sınırötesi operasyonuyla birlikte hainler kentlerimize saldırdı. Mardin Nusaybin ve Şanlıurfa Akçakale’ye atılan havan mermilerinde 6 kişi şehit oldu, 70 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında Suriyeli uyruklu bir bebek de var.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Barış Pınarı Operasyonu'nu başlatmasıyla hainler kentlerimizi hedef aldılar.

Sınır ötesinden atılan havan mermileriyle Şanlıurfa Akçakale ve Mardin Nusaybin ilçe merkezleri vuruldu. Teröristlerin yaptığı saldırılarda Mardin'de 3, Şanlıurfa'da da 3 vatandaş hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada da Nusaybin'de 12 yaşında Emine Yıldız, 15 yaşında Leyla Yıldız ve 48 yaşındaki anneleri Fatma Yıldız'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.
 

VALİLİK'TEN RESMİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 70 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.
Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MSB'DEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.