Hak Ettikleri Değeri Verin

Hak Ettikleri Değeri Verin

Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu hemşireler haftası ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Kurşunoğlu, Türkiye’de görevli olan 153 bin civarında hemşire arkadaşın 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını bayram havasında kutlamalarını istediklerini ama biriken problemler, karşılanmayan istekler ve gerçekleşmeyen beklentiler sebebi ile bunun uzak bir hayal olarak kaldığını dile getirdi ve gece gündüz, bayram, tatil demeksizin devletin vermiş olduğu görev ile millete hizmet eden, ailesinden, sosyal yaşamından kutsal görevi için fedakarlık yapan hemşirelerin hakkının ödenemeyeceği ile alakalı tam bir mutabakatın olduğun ama iş haklarını vermeye gelince maalesef geride durulduğunu, kulak üstüne yatıldığını gördüklerini dile getirdi.

 

Başkan Kurşunoğlu’nun açıklaması şöyle devam etti:

 

Taşerona kadro verildi fakat hala sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam modelleriyle ekonomik ve özlük hakların sınırlandığı görülüyor.

Bunun sonlanması adına tüm sözleşmelilerin kadrolu olması için Türkiye Kamu-Sen olarak bir dilekçe kampanyası başlatıldı. Bu konu ile alakalı kadrolu olmayan tüm çalışanlardan, hemşire arkadaşlardan mücadeleye destek olmaları bekleniyor.

 

İKİ KAT DAHA FAZLA

Hemşirelerin iş yükü dayanılmaz bir seviyeye ulaşmıştı. Türkiye’deki hemşireler OECD ortalamasından göre 4 kat daha çok çalışmakta.

 

Böyle yoğun bir iş yüküyle beraber her gün yaşanan şiddet vakaları ve mobbinglerde ilave edildiğinde çalışanların tükenmişlik sendromuna mahkum edildikleri görülüyor.

 

Hemşireler daha çok çalışıyor ama ücretleri gittikçe eriyor. Herkes 5-6 sene evvel aldığı döner sermayeyi mumla arıyor.

 

Bununla birlikte malum-sen’in toplu sözleşmede imza attığı enflasyonun altında ezilen zam artışı ile maaşlarda eridi.

 

İSTEĞİMİZ

Talebimiz döner sermayelerin arttırılıp emekliliğe yansıtılması ve memurlara büyümeden pay verilmesi. Bu şekilde çalışanlar bir nebze olsun rahatlayabilecekler.

 

Ayrıca hemşireler haftasında hemşireleri memnun edecek bir gelişmede hiç şüphesiz ki emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin tüm kamu çalışanlarına ödenmesine yönelik talebin hayata geçmesi olacak. Aileleri ile 10 milyon vatandaşı sevindirecek bu gelişmeye hükümetin bir an evvel imza atmasını bekleniyor. Türkiye Kamu-Sen olarak bunun için yoğun bir mücadele veriyor. Hükümet bu isteğe sessiz kalmamalı. İkramiye bizim hakkımızdır. Mutlaka hanemize yazılmalı.

 

Daha iyi çalışma koşulları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi isteğimizdir. Bunun bir an evvel yapılması gerekli. Hemşirelerimizin Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak olanaklar Hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalı.

        

Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşları sorunlarının çözülmesi ve isteklerinin gerçekleşmesi temennisi ile 12-18 Mayıs hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.