Halk Adına Hakikati Savunurlar

Halk Adına Hakikati Savunurlar

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile bir paylaşımda bulundu.

A+A-

Basın sektöründe yer alan tüm çalışanların toplumsal sorumluluk gerektiren zor bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Gazeteciler, toplumun aynasıdır. Toplumda olup biteni, önem durumuna göre ele alıp kamuoyunun bilgisine sunarlar. Bu kutsal vazifeyi yerine getirirken, halk adına hakikati savunurlar. Meslek aşkıyla durmak ve yorulmak nedir bilmeyen basın mensuplarımızın günlerini kutluyor, işlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.

 

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, teknolojik gelişmelerle birlikte basın sektörünün her geçen gün kendini yenilediğini belirtti. Başkan Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Basın, milletin gözü, kulağı hatta dilidir. Gazeteciler, halkın adına doğrunun koruyucusudur. Onların sesine kulak verir, gerek yazılı gerekse görsel olarak milletin beklenti ve isteklerini kamuoyuna iletir. Doğru iletişim, toplumların doğru kararlar alıp uygulamasını da hızlandırıp kolaylaştırır. O nedenle, işini iyi yapan bir basın, güçlü ve sağlıklı toplumsal yaşam anlamına da gelir. Sektördeki yatırım ve çaba, son yıllarda daha da arttı. Günümüzde, gazete, radyo ve televizyon haberciliğinin yanı sıra teknolojik gelişmelere paralel olarak internet haberciliği de yaygınlaştı. Platformlar farklılaşsa da, basın sektöründeki arkadaşlarımız her kulvarda kamuoyunun bilgilendirilmesi adına görevlerini fedakârca sürdürmekteler. Gelişmeleri objektif bir şekilde yansıtan, toplumsal barışa ve huzura katkı sağlayan basınımız, mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz demeden vazifelerini yerine getiren kutsal bir sorumluluğu layıkıyla yerine getirmektedir.

Toplumun Aynası

Gazeteciler, toplumun aynasıdır. Toplumda olup biteni, önem durumuna göre ele alıp kamuoyunun bilgisine sunarlar. Bu kutsal vazifeyi yerine getirirken, halk adına hakikati savunurlar. Meslek aşkıyla durmak ve yorulmak nedir bilmeyen, yeri geldiğinde çok zor şartlar altında da olsa büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarımızın, 2019’u önceki yıllardan çok daha güzel geçirmelerini isterim. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, her birine sağlık ve mutluluk içinde başarılı günler diliyorum. Toplum adına yürüttükleri büyük sorumluluğu, en güzel şekilde yerine getirdikleri için de hepsini kutluyorum. Bugüne kadar hayatını kaybeden ve aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza ise, Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.